Schneider Weisse proeverij met het thema bier en food

proeverij 4 schneider weisse

Bier & food zal het thema zijn van alweer de 4e Schneider Weisse online proeverij. Op zondag 28 juni kan iedereen vanuit zijn of haar eigen woonkamer, tuin of balkon weer mee doen. De proeverij wordt verzorgd door Mr. Schneider Maarten Tegenbosch.

Voor deze proeverij heeft Maarten weer een mooie selectie aan bieren samengesteld.

1x Alkoholfrei TAP 3 – fles 50cl
1x Helle Weisse TAP 1 – fles 50cl
1x Festweisse TAP 4 – fles 50cl
1x Hopfenweisse TAP 5 – fles 50cl
1x Aventinus TAP 6 – fles 50cl
1x Original TAP 7 – fles 50cl
1x Aventinus Eisbock – fles 33cl
1x Marie Rendezvous TAP X – 37,5cl

Om de proeverij bier en food compleet te maken heeft Maarten contact gezocht met enkele deskundigen op het gebied van fijne vleeswaren, hartverwarmende chocolade en zinnenprikkelende kazen. Tijdens de live show zullen het pairen van bier met kaas, vleeswaren en chocolade behandeld worden. Deze producten zitten niet bij het pakket, maar kunnen bij de meewerkende ondernemers gekocht worden om zo de proeverij af te maken. Hieronder de meewerkende ondernemers

Ambachtelijke Slagerij en Worstenmakerij Dennis van de Ven

Als liefhebber van de proeverijen en zijn enthousiasme voor het bourgoundische heeft Dennis speciaal voor deze proeverij een worst gemaakt die perfect bij de Schneider Weisse bieren past. Door gebruik te maken van Schneider Weisse Original TAP 7 heeft de worst een eigen karakter gekregen. De worst is hierna op een mix van beuken en eikenhout gerookt. De Schneider Weisse worst is bij Dennis van de Ven in de winkel op plein 1944 verkrijgbaar.

Tekst gaat verder na de foto

Dennis vd Ven worst

Het Beleg van d’n Boschweg

Bij Kaas & Co, het Beleg van d’n Boschweg van Ton en Linda van Uden kun je terecht voor overheerlijke kazen. Als tip voor deze proeverij heeft Ton overheerlijke kazen in het assortiment die zeer goed passen bij deze proeverij. Zo gaat de Stompetoren Grand Cru zeer goed samen met de Tap 7 Original. Voor de Festweisse heeft Ton de Pierre Robert in gedachte. De Tap 5 Doppelbock gaat op zijn beurt goed samen met een Tallegio. Voor meer smaakvolle combinaties kun je bij Ton van Uden van Kaas & Co binnenlopen. Tijdens de proeverij zal Ton meer vertellen over de smaakcombinaties van bier en kaas.

Chocolaterie Vink

Joost Vink van Chocolaterie Vink – Choco World zal tijdens de proeverij verrassende smaakcombinaties laten zien die op een later moment te proberen zijn.

Eten van de barbecue

Robert van de Ven is barbecue-man in hart en nieren. De creaties van zijn barbecueteam Ruige Mannen en de bieren van Schneider Weisse zijn een garantie voor tranen van geluk. Tijdens de live uitzending zal Robert hier wat meer over vertellen.

Mis het dus niet, de online proeverij van Schneider Weisse. Zondag 28 juni vanaf 16.00 uur via het kanaal van EventTube. Vergeet niet het Schneider Weisse Experience IV pakket te bestellen in de webshop.
Tip de redactie!