Schijndelse Zwemvierdaagse gaat niet door

neptunes 58 schijndel, nt1

De Nationale zwemvierdaagse, georganiseerd door Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 in samenwerking met het Schijndelse zwembad, is al 45 jaar een begrip in Schijndel. Sinds de opening van Zwembad De Molen Hey in 1994 wordt dit evenement voor jong en oud georganiseerd in de herfstvakantie. Het toenemende aantal positieve corona-besmettingen heeft er toe geleid dat vele evenementen niet door konden en kunnen gaan.

Helaas heeft de organisatie van de zwemvierdaagse moeten besluiten dat ook de Schijndelse zwemvierdaagse niet door kan gaan. Met de op dit moment geldende maatregelen blijkt het niet mogelijk is om een gezellig en sportief zwemevenement met ruim tweehonderd bezoekers van 4 tot 70 jaar te organiseren, waarbij alle richtlijnen rondom gezondheid en afstand gehandhaafd kunnen worden.

De organisatie heeft zich daarbij laten adviseren door de bedrijfsleiding van De Molen Hey en de gemeente Meierijstad en het advies was eenduidig: gezondheid en veiligheid voorop en dus zal de 46e editie van de Zwemvierdaagse doorgeschoven worden naar 2021. De herfstvakantie is dan van 25 tot en met 29 oktober en Neptunus ’58 hoopt er dan weer een groot Schijndels zwemfeest van te kunnen maken.
Tip de redactie!