Schijndelse Golfkampioenschappen 2019

Zaterdag 21 september zijn de jaarlijkse Schijndelse Golfkampioenschappen gehouden. Zoals al jaren gebruikelijk is werden de spelers ontvangen op Golf en Country Course de Schoot in Sint Oedenrode. Met 47 deelnemers was de baan weer goed bezet. Een zonnige dag met een goede temperatuur, maar met vrij veel wind, maakte dat de scores aan de lage kant bleven. Maar 2 spelers verbeterden hun handicap en nog 9 spelers bleven in de buffer.

De longest van de dames was voor Julia Houter-Li. Bij de heren was de longest voor Kars van Oorschot met een lengte van 223 meter. De neary werd geslagen door Eddy van Liempd en was binnen de meter. Bij de dames is Willy van Stam voor de tweede keer Schijndels kampioen geworden met een voorsprong van 5 slagen.

Bij de heren was het Kenneth Nielsen die voor de zesde keer Schijndels kampioen werd en Rob Emmaneel met één slag voor bleef.

De eerste prijs stablefort in categorie A (tot handicap 24) was voor Rob van Roessel met 40 punten. In categorie B won Michel Krol met 35 punten. In categorie C (handicap 35 en hoger)  was wederom Suzan de Vocht de winnaar. Er zijn 15 birdies gemaakt, waarbij de opvallendste gemaakt werd door Rob Emmaneel op hole 17 waar de bal 10 cm. van de pin lag en hij met iets minder rugwind zijn eerste hole-in-one gemaakt zou hebben.

Na de prijsuitreiking hebben de deelnemers tot laat in de avond kunnen genieten van een heerlijke barbecue en werden trainingsschema´s uitgewisseld om volgend jaar meer kans te kunnen maken om de nieuwe Schijndelse golfkampioen te worden.
Tip de redactie!