vvv-schijndelDinsdag 6 december om 14.00 uur organiseert VVV Schijndel een rondleiding, onder leiding van Harry Raaijmakers,  langs een selectie van de kunstwerken in het gemeentehuis van Schijndel.

Kunstcollectie

In de afgelopen 40  jaar is er een kunstcollectie opgebouwd waarin een groot aantal disciplines uit de kunst zijn opgenomen zoals schilderkunst, driedimensionale kunst, tekeningen en grafiek, fotografie en video.

De kunstwerken zijn voornamelijk uit de 20ste eeuw en het eerste decennium van deze eeuw.

Een deel van de grafiek collectie van het museum Jan Heestershuis is hier te zien evenals werken van Dorus van Oorschot en een aantal hedendaagse kunstenaars afkomstig uit Schijndel waaronder Jeroen Kooijmans en Hester Oerlemans. Ook een aantal bruiklenen uit de ICN collectie (Instituut Collectie Nederland) zijn opgenomen in de collectie.

U krijgt nu de gelegenheid om de kunstwerken te bekijken die op plekken hangen waar u normaal gesproken nooit komt.

Reserveren

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen, daarom is het verstandig om van tevoren te reserveren. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of per E-mail: bkeetels@schijndel

Vertrek  vanaf VVV Schijndel

Voor de rondleiding van 1 ½ uur  moet u van tevoren een kaartje kopen bij de VVV, gevestigd in Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17 in Schijndel. Deelname kost

€ 2,–. De gids vertrekt vanaf VVV Schijndel en wandelt met u naar het gemeentehuis. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.vvvschijndel.nl

Tentoonstelling  Uit het gemeentehuis – 40 jaar verzamelen

Van tevoren óf na afloop kunt u de nieuwe tentoonstelling ‘Uit het gemeentehuis – 40 jaar verzamelen’ in het Museum Jan Heestershuis bekijken. Een aantal werken uit het gemeentehuis heeft Museum Jan Heestershuis in huis gehaald. Samen vormen zij een bloemlezing waarin figuratieve werken worden getoond die de gehele periode van 40 jaar verzamelen omspannen.  Er is twee- en driedimensionaal werk te zien, van klein tot levensgroot, van olieverfschilderijen tot kleurenetsen. Entree € 3,–, Museumkaart gratis.

Boekje Kunst & Werk

Bent u niet in de gelegenheid om aan deze rondleiding deel te nemen dan is het boekje Kunst & Werk te koop met daarin een grote selectie van de kunstwerken die in het gemeentehuis hangen. Prijs € 4,50.

LET OP: De ingang is tijdelijk in de Harry Bolsiuslaan i.v.m. wegwerkzaamheden in de Pompstraat.

Tip de redactie!