neptunes 58 schijndel

Zaterdag 28 en zondag 29 juli stond in Heerjansdam het Nederlands Kampioenschap Open water zwemmen op het programma. Namens SWNZ kwam de Schijndelse Rob van de Ven in actie. Hij zwom op de zaterdag de 2000 meter schoolslag voor masters. Het was voor Rob de eerste keer dat hij deze afstand in een open water wedstrijd zwom. Het water was warm, met ruim 28 graden vergelijkbaar met zwembad de Molen Hey. Er stond veel wind, waardoor er een flinke golfslag was. De eerste kilometer had Rob moeite om zijn slagritme te vinden, maar in de tweede kilometer kon hij het tempo beter vasthouden en kon hij lekker doorzwemmen. Vorig jaar zwom hij enkel de 1000 meter, met als snelste tijd 20 minuten en 28 seconden. In Heerjansdam finishte hij als zesde bij de heren 40+ in een tijd van 43:08.10, wat hem zeer tevreden stemde.

Zijn clubgenote Puck Bakker uit Liempde (12 jaar) zwom op zondag de 1000 meter vrije slag bij de junioren. In Heerjansdam liet ze net als in het binnenseizoen zien veel vooruitgang te hebben geboekt. Ze zwom met 17 minuten en 21.02 seconden bijna een volle minuut sneller dan haar snelste tijd vorig seizoen. Puck eindigde als tiende bij de meisjes geboren in 2004, 2005 en 2006.

Puck zwom deze afstand als voorbereiding op haar deelname aan de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Van der Weijden, Olympisch Kampioen in het open water in 2008, zal van 18 tot en met 20 augustus bijna 200 kilometer gaan zwemmen langs elf steden in Friesland om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Puck Bakker zal op 18 augustus in Sneek 2000 meter meezwemmen. Ze is nog steeds op zoek naar sponsoren, doneren kan via https://www.11stedenzwemtocht.nl/ of haar persoonlijke Facebook-pagina: https://www.facebook.com/puckzwemtmee.

Puck en Rob zullen, samen met hun clubgenoten van SWNZ, ook nog het circuit voor de Brabantbeker meezwemmen, met wedstrijden in Oosterhout, Sleeuwijk, Vught en Lith van eind augustus tot en met medio september.

Neptunus, Zwemmen, Rob van de Ven
Foto: Neptunus
Tip de redactie!