Rescue Baby Gambia rijdt de Antwerpen Banjul Challenge duurzaam

Rescue Baby logo

Duurzame energie voor onderweg! Dit is wat Regina Bouwman (Dodewaard) en Richard van de Coevering (Schijndel) gaan ervaren. Met een vrachtwagen in 20 dagen 7200 km richting Gambia rijden, door 7 verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal, Gambia), voor het doel: Stichting Rescue Baby Gambia. Dit doel zet zich in rondom de zorg voor moeder en kind in Gambia vanaf de zwangerschap tot en met bevallen.

Deze Antwerpen-Banjul Challenge gaan ze samen aan met in totaal 22 teams, ieder rijdend voor zijn of haar eigen doel in Gambia. Een geweldig bijzonder avontuur met zijn allen, 21 auto’s en 1 motor, niet zonder gevaar. Gidsen zullen meegaan op diverse plekken onderweg. De vrachtwagen waar ze mee gaan rijden, zal in het land Gambia, ingezet worden om het vervoer van de hulpgoederen naar het ziekenhuis te brengen. Voor een veiliger, snellere en goedkoper transport naar de overkant van de brede Gambia rivier.
Hulpgoederen zoals restanten kraampakketten, babydekentjes en zorggerelateerde middelen rondom zwangerschap en bevallen worden hiermee vervoerd.

Op woensdag 28 augustus wordt er op de vrachtwagen een zonnepaneel geplaatst t.b.v. duurzame energie voor onderweg, stroom dat nodig is voor de donkere nachten in de woestijn. In Gambia zelf zal het weer gedemonteerd worden voor het gebruik in het ziekenhuis. Stroom voor onderweg en stroom voor moeder en kind, hoe fantastisch kan dit zijn.

Zaterdag 5 oktober zullen ze met zijn allen vertrekken vanuit Antwerpen om op donderdag 24 oktober in Gambia aan te komen met elkaar.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.rescuebabygambia.nl
Tip de redactie!