5 jaar geleden raakte mevrouw Irene vd. Maassen, Fairtrade Schijndel bijzonder geïnspireerd door het concept Repair Café. Met dit idee stapte zij naar Inge Schouwink van Welzijn De Meierij om te kijken hoe en of dit ook in Schijndel vorm zou kunnen krijgen vanuit de welzijns- en Fairtrade gedachte. En dat kon! Nu vijf jaar later viert het Repair Café een jubileum. Mensen die iets komen laten repareren worden verwend met een stuk gebak en de slingers juichen hen tegenmoet. Een gewoon Repair Café, in een klein feestelijk jasje.

In de fietswerkplaats van Welzijn De Meierij in Schijndel, Steeg 9 (in ‘t Spectrum), draait het op de 2e donderdag van de maand allemaal om repareren. Op donderdag 14 september tussen 13.30 en 16.00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, timmerlieden, slijper, klusjesmannen en een fietsenmaker. ZIj helpen u gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies en alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Het gaat in principe om kleine klusjes, waarmee men niet naar de winkel gaat en die maximaal een uur reparatietijd in beslag nemen en makkelijk te hanteren zijn. De bedoeling is dat u samen met de vakman de klus klaart. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad. U bent van harte welkom!

Elke tweede donderdag van de maand kunt u bij het Repair Café terecht, behalve als die dag een feestdag of schoolvakantie betreft.

Welzijn De Meierij, Steeg 9f, (073) 544 14 00 of info@welzijndemeierij.nl

Foto: Welzijn de Meierij
Tip de redactie!