Rens Klaasen is de nieuwe jeugdburgemeester van Meierijstad

In het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint Oedenrode was vandaag de bekendmaking van de nieuwe jeugdburgemeester van Meierijstad. Hierbij werd verteld dat de 10 jarige Rens Klaasen uit Veghel de nieuwe jeugdburgemeester is geworden.

De gemeente kreeg in totaal 17 serieuze sollicitaties binnen van kinderen die de nieuwe functie van kinderburgemeester van Meierijstad wilden worden. Hiervan werden er twee door burgemeester van Rooij uitgenodigd voor een gesprek. De burgemeester was zeer verrast door beide kandidaten. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de uit Veghel afkomstige Rens. Rens mag zich een jaar lang de jeugdburgemeester van Meierijstad noemen.

Functie van Jeugdburgemeester Meierijstad

In deze functie zal Rens burgemeester van Rooij vergezellen bij ceremoniële gelegenheden. Rens mag ook mee gaan denken over onderwerpen die kinderen aan gaan. Zo ook het hondenpoep probleem in Veghel waar Rens zelf van dichtbij ziet dat het niet goed gaat. Je ziet honden poepen op plekken waar dit niet mag, terwijl er aan de overkant een veldje is waar het wél mag. Dat vind ik raar, aldus de 10-jarige Rens.

De keuze voor Rens

Burgemeester van Rooij legt uit waarom de keuze op Rens is gevallen. “Hij denk na over wat hij zegt en wil later iets met mensen doen. Dat doet een burgemeester eigenlijk ook. Bovendien is hij maatschappelijk erg betrokken. Rens kan ons hierdoor voorzien van andere invalshoeken”, denkt de burgemeester.

Eigen ambtsketen

Tijdens de raadsvergadering in september zal Rens worden beëdigd als jeugdburgemeester. Hierbij hoort natuurlijk ook een eigen ambtsketen. Om iedereen op de hoogte te houden zal er een speciaal social media-account aangemaakt worden.

familie klaasen
Tip de redactie!