Donderdag 6 februari zal in het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint Oedenrode de gemeenteraad bijeenkomen voor de raadsvergadering. Vanaf 19.30 uur bent u ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. De gemeenteraad zal in deze vergadering besluiten nemen over de punten op onderstaande agenda.

Tijdens de vergadering zal onder andere gesproken worden over het rapport “De toekomst van zon en wind in Meierijstad”. Dit rapport heeft intussen flink wat stof doen opwaaien, waarbij het vooral gaat over de plaatsing van windmolens en het realiseren van een zonnepark in of nabij natuurgebieden zoals het Wijboschbroek en de Lijnt. Zowel in Wijbosch als in Keldonk zijn actiegroepen in de weer om plaatsing van de windmolens en een zonnepark in deze gebieden te voorkomen. Ook in de gemeenteraad zijn er partijen die vraagtekens hebben bij de gekozen zoekgebieden. Zo heeft de SP aangekondigd dat zij een met een amendement zullen komen bij dit punt.  In de afgelopen commissievergadering nam de behandeling van dit punt geruime tijd in beslag en ook vanavond zal het punt weer flink wat discussie gaan opleveren tussen de diverse partijen.

Livestream

Kunt de vergadering niet bijwonen in Sint Oedenrode, dan is er ook de mogelijkheid om de vergadering te volgen via een livestream. Ga hiervoor naar de website van de gemeente www.meierijstad.nl\videoregistraties

Raadsvergadering, agenda
Tip de redactie!