PvdA Meierijstad vraagt B&W geld voor armoede-bestrijding onder kinderen volledig te gebruiken

pvda-meierijstad-logoNovember vorig jaar besloot het kabinet, vooral onder impuls van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, 85 miljoen euro uit te trekken voor armoede-bestrijding onder kinderen.

Inmiddels is duidelijk dat door dit besluit de gemeente Meierijstad een bedrag van ruim 300.000 euro beschikbaar krijgt  voor dat doel. Het College van B&W heeft inmiddels besloten dat geld daarvoor ook te gebruiken.

Het College weet echter nog niet of ze dat geld wel volledig voor dat doel nodig heeft en dat heeft de PvdA-fractie in de gemeenteraad hogelijk verbaasd. Vandaar dat de PvdA-fractie het College heeft gevraagd met een volledig plan te komen.

De fractie doet de vraag vergezeld gaan van de suggestie te komen met een ‘kindpakket’ zoals al in Den Bosch en Eindhoven wordt aangeboden. Binnen een dergelijk pakket krijgen de kinderen die daarvoor in aanmerking komen, bijvoorbeeld de financiële mogelijkheid een computer te kopen, mee te gaan met het schoolreisje, muziekonderwijs dan wel sportlessen te volgen of een fiets aan te schaffen.

De PvdA-fractie Meierijstad doet voorts de suggestie in deze samen te werken met scholen en sociale wijkteams.

 

 
Tip de redactie!