Afsluiting gedeelte van de Conventstraat tijdens Streetwise basisschool De Heijcant

Op dinsdag 21 en woensdag 22 maart 2017 organiseert basisschool De Heijcant voor de kinderen een activiteit in het kader van Streetwise. Voor de veiligheid van de kinderen, begeleiders en toeschouwers wordt het gedeelte van de Conventstraat gelegen ter hoogte van de onderbouwspeelplaats, het gedeelte dat doodlopend is, tijdelijk afgesloten voor alle verkeer behalve voor  voetgangers.

Deze tijdelijke verkeersmaatregel geldt op dinsdag 21 maart van 08:00 uur tot 16.00 uur en op woensdagmorgen 22 maart van 08:00 uur tot 12:00 uur of zoveel langer of korter als nodig is.

 Wat is Streetwise?

Kinderen leren alleen in de praktijk hoe ze beter kunnen omgaan met het drukke verkeer. Streetwise is een praktisch, maar ook leuk en leerzaam verkeersprogramma dat aansprekend is voor alle leerlingen van de basisschool. Het programma is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en de ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.
Tip de redactie!