Prachtig uitgevoerd orgelconcert Sint Servatiuskerk

In de Sint Servatiuskerk konden bezoekers afgelopen zaterdag genieten van een concert op het Smitsorgel, uitgevoerd door de in Gemonde woonachtige organist Axel Wenstedt.

In ongeveer 3 kwartier tijd naam Axel zijn toehoorders mee in een toer door Europa. Hij start in Engeland met composities van Wiliam Byrd en Preston uit de periode van de vroege Barok (begin 17de eeuw). Dan neemt hij de aanwezigen mee naar de glorietijd van de Barok (eerste helft 18de eeuw), eerst verblijven we in Duitsland middels composities van Heinrich Scheidemann, Johann Sebastian Bach en zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach, en vervolgens belanden hij in Frankrijk met werken van L.N. Clérambault en J.Ph. Rameau. Daarna duiken werd de 19de eeuw ingedoken (de Romantiek) met composities van Erik Satie, Max Reger en Anton Bruckner. Al met al een boeiende en muzikale reis, die zeer werd gewaardeerd door het aanwezige publiek welke hem beloonde met een welgemeend applaus.

14 september kunt u in de Sint Servatiuskerk een kijkje komen nemen tijdens de Nationale Orgel- en Monumentendag. Dan zullen er vanaf 12:00 uur rondleidingen worden gegeven door Anne-Marie Cornelissen (VVV-Schijndel), waarvan de beide orgels in de kerk en de beiaard onderdeel van zullen uitmaken.

Altaar Sint Servatiuskerk
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!