Sjors Sportief weer van start in Meierijstad

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Meijerijstad ontvangen binnenkort weer het Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan ongelofelijk veel mogelijkheden waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere sporten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en bewegen in onze gemeente! Afgelopen schooljaar schreven zich maar liefst ruim 2300 kinderen in, wat een succes!

Inschrijven vanaf 11 september

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een sportactiviteit. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich inschrijven vanaf 11 september voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen

Kinderen uit de gemeente Meierijstad kunnen kennismaken met meer dan 80 sport- en beweegactiviteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan vervolgens het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sportbeleid

Wethouder van der Pas: “Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Meierijstad hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel actief te zijn in sporten en bewegen. En daarmee aan hun eigen gezondheid en welbevinden.’

Meer informatie

Kinderen die niet op het reguliere basisonderwijs zitten en graag een Sjors Sportief boekje willen ontvangen kunnen contact opnemen met info@sjorssportief.nl. Voor meer informatie, neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.
Sjors-Sportief

Tip de redactie!