PiNNED by K viert 5 jarig bestaan met terugkeer in Schijndel!

Pinned by k banner

PiNNED by K is terug van weggeweest!

Sinds begin van dit jaar heeft Pinned by K zijn intrek genomen in een fraai pand aan de Van Leeuwenhoekweg 16B en op 5 mei jl. vierden de eigenaren Kris en Vincent het 5 jarig bestaan van hun bedrijf en dat in Schijndel daar waar ze 5 jaar geleden starten met het bedrijf en daar waar ze het bedrijf verder door willen laten ontwikkelen op naar een mooie toekomst!

Pinned by K werd op 5 mei 2015 in Schijndel opgericht door Kris en Vincent en staat bekend als hét Nederlandse merk voor toffe en trendy accessoires. Het begon allemaal met het wel bekende “Schoenflapje” de zogenaamde fringes. De fringe werd door Kris bedacht om de saaie schoenen te pimpen en te matchen met de outfit. Dit bleek zo goed te lopen dat Kris en Vincent voor de keuze kwamen te staan om te stoppen met hun toenmalige baan, zo was Vincent als bedrijfsmakelaar actief, en zich vol op PiNNED by K te richten.  Hier zijn ze beide vol in gegaan waardoor ook de tijd en ruimte ontstond om nog meer mode items te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld het kraagje.

Door de snelle groei vanaf de start verhuisden Kris en Vincent al snel met hun bedrijf naar een ruim bedrijfspand in Kaatsheuvel om verder te bouwen aan hun merk. Hier kon het bedrijf verder groeien naar een internationaal gerespecteerd merk. De afgelopen jaren is PiNNED by K zo hard gegroeid dat verschillende producten inmiddels in meerdere landen binnen Europa verkrijgbaar zijn en dat de collectie naast accessoires uitgebreid is met een eigen kledinglijn en badkledinglijn.

Sinds januari 2020 is PiNNED by K zelf ook weer terug naar de roots in Schijndel gegaan in een nog groter pand. In hun nieuwe bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekweg beschikken zij niet alleen over een kantoorruimte voor het hele team maar ook over een eigen atelier voor de de ontwikkeling en productie van hun producten. Ook kan men nu beschikken over een eigen fotostudio om al deze producten te fotograferen voor op de website.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Onderscheidend

“Did you ever look so awesome to the point you didn’t want to go home because not enough people had seen you yet?”

Met deze fraaie tekst in het achterhoofd is met name Kris vol passie bezig om haar kleding en accessoires te ontwerpen. Dat blijkt ook als je met Kris en Vincent spreekt. Het koppel is met veel energie bezig om met het bedrijf  kwalitatief hoogwaardige kleding en accessoires tegen een betaalbare prijs te ontwikkelen. Mensen die de kleding en accessoires kopen wil men het gevoel mee te geven echt gezien te willen worden in hun nieuwe outfit. Kleding en accessoires moeten dus ook echt onderscheidend zijn van andere ontwerpers en leveranciers. Dit geldt ook voor de wijze waarop hun producten in de verkooppunten worden gepresenteerd.  Ook hier is uitgebreid over nagedacht en hun ideeën daarover zijn tot in perfectie uitgewerkt.

Zowel Vincent als Kris zijn enorm trots op hetgeen zij tot nu toe hebben weten te bereiken met hun bedrijf en zitten vol plannen voor de toekomst om nog meer mooie producten aan de klanten te kunnen leveren. Kris doet dit vooral op het creatieve vlak. Vincent is meer op de achtergrond bezig met het managen van het bedrijf en zorgt o.a. voor het financieel gezond houden van het bedrijf.

Kopen in Schijndel

Ook in hun woonplaats en nu dus ook de plaats waar hun bedrijf gevestigd is, Schijndel,  zijn de producten van PiNNED by K te koop. Zo kun je de producten vinden bij Mimos boutique en bij JUUD. Bij Mimos boutique staat bijvoorbeeld het shop in shop concept met eigen meubel of display waar diverse accessoires van PiNNED by K te vinden zijn en is er een uitgebreide display tafel te vinden met de laatste nieuwe mode items. Deze displays worden nu bij modezaken door heel Nederland geplaatst. Bij de modezaak bij JUUD vindt je bijvoorbeeld een ruim assortiment aan kraagjes.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Impact van de coronacrisis

Kort nadat wij wij Kris en Vincent spraken, brak de coronacrisis uit. Het effect van COVID-19 heeft ook het Schijndelse bedrijf PiNNED by K hard geraakt. “De eerste drie weken waren een regelrechte ramp. We hebben meer dan honderd PiNNED shop-in-shops in winkels, welke allemaal per direct hun deuren sloten vanwege de intelligente lockdown. Dit zorgde ervoor dat wij van de een op de andere dag honderden afspraken met retailers af moesten zeggen; een enorme klap met als gevolg een enorme omzetdaling. Door COVID-19 staat de handel in China nog altijd stil waardoor een groot deel van de collectie die er in januari al had moeten zijn, pas eind mei binnen komt”, aldus Kris van den Oetelaar, samen met haar partner Vincent Dejong eigenaar van PiNNED by K. Al snel werden ze creatief: ze troffen betalingsregelingen met retailers en ook afspraken werden opnieuw ingepland, maar dan middels videobellen. Daarnaast deelde het bedrijf productfoto’s en campagnefoto’s met alle retailers zodat deze volop gedeeld kunnen worden op social media. Kris geeft aan: “zo zijn wij samen met de retailers in staat om de verkoop van items te verplaatsen van de winkel naar online, een groot succes!”. Inmiddels ervaart PiNNED by K ook zo de voordelen van COVID-19. Doordat de meeste groothandels in binnen- en buitenland per direct moesten sluiten en er veel nog altijd gesloten zijn, groeit het klantenbestand van PiNNED by K met gemiddeld tien klanten per week. Zij verzorgen namelijk zelf grotendeels de productie van hun collecties, waardoor de online wereld massaal bestellingen plaatst om het aanbod in hun webshops op pijl te houden. Het leuke hieraan vinden Kris en Vincent ook dat vaak dezelfde week nog door dezelfde webshop nieuwe bestellingen worden geplaatst omdat de items zo snel uitverkocht zijn. Het hele team van PiNNED by K werkt inmiddels dag en nacht, zeven dagen per week om alle bestellingen te kunnen verwerken, zowel van retailers als consumenten via de eigen webshop. PiNNED is daarom nu met spoed opzoek naar fulltime productiemedewerkers om het team te versterken!

Vacature!

Vanwege de grote drukte is PiNNED daarom nu met spoed opzoek naar een fulltime productiemedewerker om het team te versterken!

Klik op de afbeelding om deze in groot formaat te bekijken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Daarnaast zijn er ook nog enkele stageplekken beschikbaar voor:

  • Media & Vormgeving
  • (Financiele) administratie
  • Logistiek

Bestellen met korting!

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel of wil je gewoon meer weten over PiNNED by K en benieuwd hoe de collectie er uit ziet,  kijk dan op de website www.pinnedbyk.com, of bezoek een van de 800 verschillende winkels in Europa waar je de collectie van PiNNED by K kun bewonderen, dit kan dus ook gewoon in Schijndel.

Speciaal onze lezers hebben wij een kortingscode gekregen van Kris en Vincent om jullie 15% korting te geven op jullie bestelling op de website van PiNNED by K www.pinnedbyk.com. Vul de kortingscode “schijndelonline” in bij je bestelling en pak je korting!

Wil je PiNNED bij K volgen op Facebook of Instagram:

instagram_logo PiNNED by K @Insta

facebook_logoPiNNED by K @Facebook

Tip de redactie!