Geen nieuwe corona besmettingen in Meierijstad geregistreerd

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er sinds gisteren geen inwoners uit Meierijstad zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 210 inwoners opgenomen (geweest). In totaal zijn er in Meierijstad nu 538 geregistreerde personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het RIVM geeft ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 129. Dat betekent dat er sinds gisteren geen inwoners zijn overleden aan het virus.

In Nederland zijn inmiddels 5680 inwoners overleden. Sinds gisteren zijn er 10 personen overleden in Nederland.

Update RIVM 17-5

Positief geteste personen 43.995* (+125)
Ziekenhuisopnames 11.552 (+15)
Overleden personen 5.680** (+10)

Toelichting

Vandaag zijn er 45 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 27 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 43.870 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona
Tip de redactie!