logo Gemeente Meierijstad

Deze week is een start gemaakt met het aanpassen van een aantal bushaltes in Meierijstad. Als eerste is de halte Hertog Hendrikstraat aan de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode aan de beurt. De aanpassingen dragen bij aan een beter toegankelijkheid van de haltes en een verfraaiing van het straatbeeld.

Duurzaam reizen makkelijk maken

Meierijstad wil stimuleren dat de inwoners op een duurzame manier reizen. Bijvoorbeeld door gebruik van de fiets en het openbaar vervoer passen in die doelstelling. Wethouder van Rooijen juicht het toe dat steeds meer inwoners die stap naar duurzaam vervoer daadwerkelijk maken: “Maar dat vraagt ook dat we het ter plekke bij de haltes goed organiseren. Er waren teveel plekken waar het een rommeltje werd en fietsen her en der neergezet stonden. Dat maakte het voor reizigers met een kinderwagen of rolstoel soms onmogelijk om het platform te kunnen gebruiken. En omwonenden stoorden zich aan de verrommeling op straat. Dat pakken we nu aan”.

Planning

Inventarisatie van de problemen en observaties in de praktijk wezen uit dat de halte Hertog Hendrikstraat het meest dringend aan verbetering toe was. Aan beide zijden van de weg komen extra en moderner fietsvoorzieningen zodat de capaciteit past bij het aantal fietsers dat er gebruik van wil maken. Behalve deze halte worden er nog vier verbeterd: Ollandseweg (Sint-Oedenrode), De Steeg (Schijndel), Muntelaar en Hintelstraat (Veghel). Deze haltes zijn ingepland voor eind 2019 en begin 2020. Eerder dit jaar is de halte De Beemd aan de Structuurweg in Schijndel al aangepakt.

Overleg met de aanwonenden maakt in alle gevallen deel uit van de voorbereidingen.
Fietsenstalling-bushalte-Steeg
Foto: gemeente Meierijstad
Tip de redactie!