Oscarwinnaar ‘Green Book’ in ’t Spectrum

Logo Filmclub Schijndel

Heeft u zin in een heerlijke feelgood movie? Op dinsdagavond 7 mei vertoont Filmclub Schijndel  ‘Green Book’, de Oscarwinnaar voor de beste film 2019. Het inspirerende, hartverwarmende en waargebeurde verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist, die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Aanvang van de film is 20.30 uur, voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig, maar vol=vol. Leden hebben wel altijd plaats. Meer informatie over de film en Filmclub Schijndel is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl
Filmclub-Schijndel_'t-Spectrum_Green-Book

Tip de redactie!