Brons voor Gestelse zwemster Britt Bakers

SWNZ zeer succesvol bij Brabantse Winter Kampioenschappen

Afgelopen weekend was het tweede en laatste deel van de Brabantse Winter Kampioenschappen in Eindhoven. SWNZ was met elf zwemmers actief. Britt Bakers uit Sint-Michielsgestel was het meest succesvol, met een prachtige bronzen medaille op de 200 meter vrije slag, dankzij een verbetering van haar toptijd met bijna drie tellen. Op de 50 vrij werd ze in een nieuw PR tiende. De 200 wissel leverde de negende plaats op en de 50 school de dertiende plaats.

Neptunus, Zwemmen, SWNZ
Foto: deelnemers SWNZ

De tweede uitblinker was Jesse Hoksbergen (Gemonde). Op de 100 vrij was zijn doel het hele seizoen al de grens van 1 minuut en hij slaagde zondag met gemak in zijn missie. Hij zwom vanaf de start direct weg bij de andere zwemmers in de serie en hij finishte dan ook met meer dan een lengte voorsprong op de rest van het veld. Met 56.86 zwom hij maar liefst 3,5 tel sneller dan ooit en bleek de minuutgrens dit keer totaal geen probleem. Hij eindigde als achtste. Een dag eerder verbeterde hij zijn beste tijd op de 400 vrij met een seconde en werd daarmee zevende. Op de 50 vlinder was er een verbetering van driekwart tel en de zestiende plaats.

Jelle Rutten uit Boxtel zwom net als Jesse de 100 en 400 vrij. Op de 100 meter verbeterde hij zich met 2,5 seconde (veertiende) en op de 400 meter met 5,5 seconde (elfde plaats). Op de zware 400 wissel werd hij achtste met een PR van twaalf seconden. Plaatsgenoot Isa Schellekens werd tiende op de 200 rug, 21e op de 200 wissel, 16e op de 100 vlinder in een nieuw PR en 25e op de 200 vrij (PR). De eveneens uit Boxtel afkomstige Iris van der Aa werd dertiende op de 50 vrij met een nieuwe toptijd en zevende op de 200 vrij.

Mirelle de Kort (Mariaheide) sprintte zaterdag naar een PR op de 50 vrij en werd negentiende. Een dag later werd ze 25e op de 50 school. Lisa Verheij uit Sint-Michielsgestel zwom in een nieuw PR naar de twaalfde plaats op de 200 vrij. Op de 50 vrij werd ze negentiende. Roel van der Kleij uit dezelfde plaats zwom op de 50 vlinder sneller dan zijn persoonlijk toptijd uit 2013 en werd vijftiende.
De zondag eindigde met de estafette 4 x 100 wissel. Bij de junioren zwommen Iris, Britt, Naomi Janssen en Anouk Hacken de vijfde tijd, maar ze werden helaas gediskwalificeerd wegens een te snelle overname. Naomi splitte bijna een seconde sneller dan haar PR op de 100 vlinder. De senioren Isa, Mirelle, Alma Janssen en Lisa zwommen de negende tijd. Mirelle (schoolslag) en Lisa (vrije slag) zwommen sneller dan hun PR’s.

Neptunus, Zwemmen,SWNZ
Foto: Britt Bakers (uiterst rechts)
Tip de redactie!