Oscar-winnaar ‘Beste Film’ Parasite bij Filmclub Schijndel

Logo Filmclub Schijndel

Op dinsdag 18 februari vertoont Filmclub Schijndel de grote OSCAR winnaar ‘Parasite’, een Zuid-Koreaanse film, die nu al de meest succesvolle Aziatische film ooit in ons land is. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes 2019 die nu ook 4 OSCARS binnengehaald heeft voor o.a. de Beste Film, Beste niet-Engelstalige film en Beste Regie. Het is de eerste niet-Engelstalige film ooit die de hoofdprijs op het OSCAR gala krijgt.

In ‘Parasite’ probeert een werkeloos gezin langzaam maar zeker met list en bedrog zijn intrede te doen in het leven van een rijke familie. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. De onvoorspelbare mix van scherpe sociale satire, gitzwarte komedie en duistere thriller maakt van ‘Parasite’ een niet te missen, indringende en gelaagde parabel over hedendaagse klassenongelijkheid. Met een zorgvuldig gebalanceerd verhaal, adembenemende beelden vol rijkdom en symboliek, en gesteund door een fantastische cast, houdt de Zuid-Koreaanse schrijver-regisseur Joon-Ho Bong je geboeid tot aan het bittere, indringende einde. ‘Parasite’ is geen ‘gemakkelijke’ film, al wordt hij ‘een grappige en messcherpe zwarte komedie’(NRC) of ‘tragikomisch’ (de Filmkrant) genoemd. Duidelijk is wel dat je de film gezien moet hebben.

U kunt deze film zien op 18 februari in ’t Spectrum, aanvang 20.30 uur. Reserveren is verplicht, zowel voor leden als niet-leden. Toegangsprijs voor leden is €6,50 en voor niet-leden €8 .

Voor meer informatie over deze film en Filmclub Schijndel kunt u kijken op www.schijndelfilm.nl.
Filmclub-Schijndel, filmrol

Open chat
Tip de redactie!