Bij-Jet Schijndel Logo

Oud-burgemeester Eugster opent bijzondere onderneming op 7 september

Bij Jet gaat donderdag 7 september met een feestelijke opening van start. Oud-burgemeester Eugster overhandigt die middag de eerste waardebon aan een dorpsgenoot die daarmee zelf ondersteuning kan inkopen bij het vinden of creëren van werk.

Wie hulp nodig heeft bij het vinden van werk, inkomen, dagbesteding, vrijwilligerswerk of contacten kan zonder afspraak Bij Jet aan de Hoofdstraat 43 in Schijndel binnenlopen. Onder het genot van een kop koffie of thee wordt bezien wat er wordt gewenst of nodig is. Ondersteuning wordt uiteindelijk geboden door professionals, bij voorkeur uit het eigen dorp. Die deskundigen zijn onder meer accountants, marketeers, beroepskeuzeadviseurs en taalcoaches. Zij krijgen voor hun diensten betaald. Het geld daarvoor is afkomstig van zogeheten sociaal aandeelhouders – dat zijn bedrijven, particulieren en goede doelen-fondsen die vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid Bij Jet steunen. Hun bijdrage wordt omgezet in waardebonnen, waarmee de cliënten hun diensten kunnen inkopen.

De start van Bij Jet is donderdag 7 september van 16.00 tot 18.00 uur. Oud-burgemeester Eugster verricht de officiële opening. Ze overhandigt de eerste waardebon aan een Schijndelaar, die deze bon meteen doorgeeft aan één van de aan Bij Jet verbonden professionals. Het programma bestaat verder uit een korte introductie door Jeannine van Kaathoven, de projectleider van de maatschappelijke onderneming. Er is uitgebreid gelegenheid om informeel met bestuurders en andere betrokkenen van gedachten te wisselen.

Wie hulp wenst, actief wil zijn als adviseur of sociaal aandeelhouder wil worden, kan zich nu al melden: info@bij-jet.nu, 073 2032 007.
Tip de redactie!