logo MeierijstadHet centraal stembureau heeft vanmiddag tijdens een zitting in het stadhuis in Sint Oedenrode de volgorde van de kandidatenlijst bepaald. Ook zijn de kandidatenlijsten geldig verklaard.

Ingediend zijn de kandidatenlijsten van 9 partijen: CDA, VVD, D66, SP, PvdA, Gemeentebelang Meierijstad, Team Meierijstad (TEAM), Hart voor Schijndel en een lijst zonder aanduiding. Partijen die al zitting hebben in de gemeenteraad van de gemeente die verkiezingen organiseert, in dit geval Veghel, komen in aanmerking voor voorkeursnummering. De partij die destijds de meeste stemmen heeft gehaald, krijgt lijstnummer 1, gevolgd door de partij met daarna de meeste stemmen, et cetera.

De partijen die zitting hebben in de gemeenteraad van Veghel, zijn: CDA, VVD en SP. Ook Team Meierijstad komt in aanmerking voor voorkeursnummering. Dit omdat de zittende partij Democratisch Dorpsbelang de naam heeft veranderd in Team Meierijstad. Partijen die geen zitting hebben in de gemeenteraad van Veghel en niet in aanmerking komen voor voorkeursnummering zijn D66, PvdA, Gemeentebelang Meierijstad, Hart voor Schijndel en een lijst zonder aanduiding. De lijstvolgorde van deze partijen is bij loting bepaald. Uitgaande van het bovenstaande is de nummering van de kandidatenlijsten als volgt:

 

1)     CDA

2)     Team Meierijstad (TEAM)

3)     Socialistische Partij (SP)

4)     VVD

5)     Gemeentebelang Meierijstad

6)     Partij van de Arbeid (P.v.d.A)

7)     Blanco lijst met als eerste kandidaat Van Zutphen, T.P.M.

8)     Democraten 66 (D66)

9)     Hart voor Schijndel

Tip de redactie!