Nieuwe tentoonstelling in de KEG expositieruimte vanaf 4 september

logo KEG Schijndel

Op vrijdag 4 september zal er in de KEG expositieruimte een nieuwe tentoonstelling geopend worden. Er zullen tijdens de expositie “30 jaar Concrete Kunst”  werken vertoond gaan worden van kunstenaar Roland de Jong Orlando. In de KEG expositie ruimte kunt kleinere werken van deze kunstenaar komen bekijken. Na afloop van de opening kunt u in de beeldentuin bij het Jan Heestershuis een kijkje nemen bij de buitententoonstelling van deze kunstenaar.

Roland de Jong Orlando

Roland de Jong Orland is in 1961 in Schijndel geboren. Roland volgende een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Zijn kunstwerken genieten internationale bekendheid. Zijn werk behoort tot de stroming van de Concrete Kunst, een geometrisch-abstracte stijl waarbij er geen enkele verwijzing naar de realiteit is. Zijn fascinatie met systemen, patronen, regels en het creatieve gebied tussen wiskunde en esthetiek is duidelijk zichtbaar in zijn beelden. Ritme, harmonie en innerlijke progressie zijn daarbij van groot belang. Zijn sculpturen (veelal in Cortenstaal) zijn opgebouwd uit modules, die hij volgens een bepaald plan produceert, bijv. door het systematisch veranderen van de zaaghoek. Bij het rangschikken van die modules maakt hij soms gebruik van getallenseries (zoals Fibonacci), maar ook spelenderwijs doet hij onderzoek naar mogelijke combinaties, waardoor er verrassende, nieuwe vormen ontstaan. De samengevoegde modules vormen uiteindelijk een nieuw geheel, dat meer is dan de som der delen.

De opening zal om 14.00 uur plaatsvinden en u kunt tot 15.30 uur binnenlopen. Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen tijdens de openingstijden van ’t Spectrum. Bij de opening zal de KEG ervoor zorgen dat de maatregelen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus zullen worden nageleefd zodat u de expositie op een veilige wijze kunt bezoeken. U bent van harte welkom!

Tip de redactie!