Nieuwe expositie in de KEG Expo ruimte vanaf 16 oktober

“Les Sauvages” is de titel van een tentoonstelling in de KEG Expo van het Belgische kunstenaarsduo Flexboj & L.A. De expositie, georganiseerd door de KEG, is te zien vanaf 16 oktober tot en met 27 november in cc. ’t Spectrum in Schijndel tijdens de openingsuren.

Flexboj & L.A., wonen en werken in België. Hun werk kenmerkt zich door een continu evoluerende stijl. De voornaamste reden daarvoor is hun zoektocht naar het “best mogelijke schilderij”, waarin ze zich realiseerden dat uiteindelijk alles een kunstwerk kan worden. Van een klassiek meesterwerk in een museum, tot afval dat je vindt op straat. De beelden die ze inzetten, uit ‘high culture’ en ‘low culture’, worden samen geremixt en gemanipuleerd. Door beeld en tekst samen te voegen, drijven Flexboj & L.A. de spot met de ‘heilige’ kunstwereld en zichzelf. Een vaak terugkerend onderwerp in hun schilderijen is ‘kunst maken’. Aan de basis daarvan ligt een constante poëtische dialoog die ze voeren met de (kunst)wereld waarin ze zich bevinden. Al komt het vaak voor dat werken afzonderlijk worden gemaakt en er geen directe samenwerking op het canvas is, zal het werk steeds een samenwerking zijn, ontstaan vanuit gezamenlijke ideeën.

De KEG-EXPO bevindt zich op de eerste verdieping van cc.’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel en is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00- 20.00 uur.
Tip de redactie!