logo welzijn de meijerij

Vrijwilligerswerk is heel belangrijk in onze maatschappij. Daarom is het Steunpunt Vrijwilligerswerk (van Welzijn De Meierij ) steeds op zoek naar mensen die iets willen doen voor anderen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Deze keer zoeken wij vooral naar mensen die gastheer of -vrouw willen zijn in bijv. ’t Spectrum of in het Bekkershuis of bij Welzijn De Meierij zelf.

Waar gaat het om?

In ’t Spectrum zijn regelmatig evenementen te doen, zowel overdag als ’s avonds. Bij die evenementen zijn gastvrouwen en – heren nodig. Zij helpen de gasten de weg te vinden naar de garderobe of naar de zaal waar het evenement plaatsvindt. Een vriendelijk woord, een helpende hand, een geruststellend gebaar, het doet soms wonderen. De aanwezigheid van de gastheren en – vrouwen wordt daarom bijzonder op prijs gesteld. Per evenement wordt in onderling overleg geregeld wie er aanwezig zullen zijn.

Ook voor D’n Herd, de ontmoetingsruimte in het Mgr. Bekkershuis, zijn gastvrouwen en – heren bijzonder welkom. Op vaste dagen, namelijk elke vrijdag en 1x per twee weken op dinsdag, zijn er ontmoetingsdagen voor vooral ouderen in D’n Herd. Zij krijgen de kans om in een gemoedelijke en ontspannen sfeer bij elkaar te zijn. Een kopje koffie mag daarbij niet ontbreken. De aanwezige gastvrouwen en – heren zorgen daarvoor. Bovendien dragen ze  bij aan een leuke en vlotte sfeer  door zelf ook links en rechts wat gesprekjes aan te knopen.

En niet te vergeten, ook bij Welzijn De Meierij speelt de verzorging van de inwendige mens een belangrijke rol. Voor deze organisatie wordt daarom nog uitgekeken naar een vrijwilliger die koffie en thee wil zetten en rondbrengen en de vaat wil verzorgen (vaatwasmachine aanwezig). De vaste krachten en vrijwilligers van Welzijn De Meierij zullen u dankbaar zijn.

Wilt u meer informatie? Belt u dan met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij  tel. 073-5441400 of stuur een e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl . Er zijn veel meer activiteiten die vrijwilligers kunnen doen. Kijk eens op de website van Welzijn de Meierij onder Vrijwilligers / Vacaturebank. Of bel gewoon eens voor meer suggesties.

Welzijn de Meierij, Steunpunt-Vrijwilligerswerk
Tip de redactie!