Nieuwe expositie bij het Jan Heestershuis: “Passie in Steen”

logo Jan Heestershuis

Van 1 september t/m 10 november 2019 zal de nieuwe expositie “Passie in Steen”  te zien zijn in de Beeldentuin van het Jan Heestershuis. Deze expositie bestaat uit werken van het “Hakkollektief De Verbeelding” uit Sint Oedenrode.

Hakkollektief De Verbeelding bestaat uit vier kunstenaars die hun werken maken uit hardsteen.

Chiel Vermaat:

Door verschillende cursussen en workshops gevormd. Werkt voornamelijk abstract en gebruikt uiteenlopende steensoorten als serpentijn, arduin, albast en marmer. Inspiratie haalt hij uit de wereld om zich heen.

Harm Muselaers:

Autodidact met een achtergrond in de tuin- en landschapsarchitectuur en komend uit een “handvaardig nest”. Werkt zowel abstract als figuratief met vooral hardere steensoorten. Zoekt dikwijls naar de contrasterende werking van de open vorm.

Jan van den Biggelaar:

Opgeleid aan de kunstacademie van Tilburg, richting tekenen/schilderen en ruimtelijk vormgeven. Net als bij zijn schilderijen is de mens dikwijls het onderwerp. Niet realistisch, maar abstraherende figuratie.

Hans van de Ven:

Autodidact met een achtergrond in de ruimtelijke ordening. Zijn voorkeur gaat uit naar de weerbarstigheid van de hardere steensoorten. Het is en blijft een zoektocht, dikwijls naar de kracht van de gebogen vorm, in zowel de abstractie als het figuratieve.

(Bron: https://museumtijdschrift.nl)

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Jan Heestershuis: dinsdag t/m zondag van 13.00 uur – 17.00 uur.

 

 
Jan-Heestershuis_algemeen

Tip de redactie!