Nieuwe cijfers RIVM – Geen ziekenhuisopnames of overledenen in Meierijstad, 10 nieuwe besmettingen geregistreerd

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er sinds gisteren geen inwoners uit Meierijstad zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 169 inwoners opgenomen (geweest), dat zijn 208,1 opnames per 100.000 inwoners). In totaal zijn er in Meierijstad nu 442 meldingen van personen bij wie het coronavirus is vastgesteld (544,4 per 100.000 inwoners). Het RIVM geeft nu ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 106. Dat betekend dat er geen personen overleden zijn sinds gisteren.

Er zijn sinds gisteren 67 personen overleden in Nederland. De dag ervoor waren dit 83 personen. Het aantal ziekenhuisopnames in Nederland was gisteren 75.

Bericht RIVM

Overzicht aantallen

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 33405 (+750)

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 9779 (+75)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 3751 (+67)

Duiding RIVM

Vandaag zijn er 75 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 67 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen  zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 33.405 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona
Tip de redactie!