Spectrum Schijndel

Cultureel Centrum ’t Spectrum start het nieuwe seizoen met een nieuw management.

In oktober treden Maartje van der Schoot en Bart van Engeland aan als Algemeen Manager respectievelijk Hoofd Horeca en huisvesting.

Maartje van der Schoot is opgegroeid in Schijndel maar woont nu, na een aantal jaren in Uden gewoond te hebben, in Volkel. Omdat zij haar jeugd heeft doorgebracht in Schijndel heeft zij nog steeds een grote affiniteit met deze gemeente.

Na een studie Communicatiewetenschappen heeft Maartje jarenlang gewerkt bij Theater Markant in Uden waarvan de laatste 7 jaar als adjunct directeur. Na Markant is zij blijven werken in de culturele sector. Ze was onder andere programmeur van festival ‘Fabriek Magnifique’. Daarna was zij ruim een half jaar Hoofd Marketing bij ‘Theater aan de Parade’ in Den Bosch. Maartje werkte vervolgens als Manager Theater en Interim Directeur bij ‘Theater de Hofnar’ in Valkenswaard. Dit theater vertoont veel overeenkomsten met Cultureel Centrum ’t Spectrum, qua gebouw, faciliteiten en mogelijkheden. Ook adviseert  Maartje het bestuur van UOV de Kring in Uden.

Binnen ’t Spectrum is Maartje eindverantwoordelijk en heeft zij de dagelijkse leiding. Belangrijkste speerpunten zijn het verder uitbouwen en optimaal benutten van de Podiumzaal.  Daarbij horen marketing, communicatie, relatiebeheer, organisatiestructuur en het interne functioneren van ’t Spectrum in zijn geheel tot haar taken. Maartje rapporteert en legt verantwoording af aan het bestuur.

Maartje van der Schoot en Bart van Engeland

Bart van Engeland, werkte vanaf 2005 als bedrijfsleider bij Cultureel Centrum ‘De Huif’ te Sint Michielsgestel. Daar heeft hij zeer uitgebreide kennis en ervaring opgedaan met horeca, werving en organisatie van culturele/commerciële evenementen annex activiteiten en het beheer van gebouw en faciliteiten.

Binnen ’t Spectrum is Bart primair verantwoordelijk voor de horeca.  Ook het werven en organiseren van grote evenementen en activiteiten behoort tot zijn takenpakket. Bart wordt ook verantwoordelijk voor het technisch beheer van het gehele gebouw en alle aanwezige installaties.

Met Bart verbetert CC ’t Spectrum de kracht en de uitstraling van de horeca, waarborgt zij een kwalitatief goede huisvesting voor alle huurders. Ook ziet Bart er op toe dat alle beschikbare zalen en andere faciliteiten optimaal benut blijven.

Het bestuur van CC ’t Spectrum is bijzonder blij met de aanstelling van deze managers. Maartje en Bart geven een nieuwe ‘boost’ aan de verdere totale ontwikkeling van ’t Spectrum in zijn geheel.

Voor de programmering van theaterproducties verheugen we ons op blijvende samenwerking met de Blauwe Kei in Veghel. Voor Filmhuisfilms kunnen we zoals altijd rekenen en vertrouwen op de Filmclub Schijndel. Daarnaast vertonen wij als Spectrum Film zelf de meer populaire films en zijn (lokale) theatergezelschappen, koren en/of andere clubs van harte welkom in onze Podiumzaal.
Tip de redactie!