Neptunus ’58 in topvorm bij Brabantse Winter Kampioenschappen

neptunes 58 schijndel, nt1

Veel persoonlijke records zwemmers Neptunus ‘58

Nadat het eerste weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen al erg succesvol was voor de zwemmers van Neptunus ’58 met zeven tijdsverbeteringen in acht starts ging het tweede weekend vrijwel net zo goed.

Op zaterdag mochten drie dames in actie komen op de 50 vrij. Puck Bakker, met veertien jaar de jongste van de BWK-ploeg, was maar liefst 0.8 seconde sneller dan ooit en wist haar serie dan ook te winnen. Ze eindigde in totaal als 27e. Bij de senioren werd Selina Janssen dertigste met een PR van 0.15 seconde. Mirelle de Kort bleef slechts 0.05 seconde boven haar beste tijd en werd 23e.

Mirelle mocht een dag later ook in actie komen op de 100 vlinder en 50 school. Op de vlinderslag verbeterde ze haar persoonlijke record met maar liefst drie seconden en werd ze veertiende. Op de schoolslag eindigde ze één plaats hoger in haar tweede tijd ooit. Rens Hoogenboom zwom op de 50 vlinder maar liefst anderhalve seconde sneller dan ooit en daarmee werd hij twintigste. Als afsluiter van de BWK mochten de dames de 4 x 100 wissel zwemmen. Naomi Janssen was de startzwemster op de rugslag. Naomi zwemt normaliter de vlinder of vrij in estafettes, maar maakte nu voor het eerst (en met succes!) haar opwachting op de rugslag. Halverwege was ze al anderhalve seconde sneller dan ooit en na 100 meter was ze drie volle seconden sneller dan ooit! Daarna zwom Mirelle op de schoolslag slechts een fractie boven haar PR, maar was ze wel flink sneller dan vorig weekend tijdens de BWK. Selina, die voor het eerst samen met haar zusje Naomi in één estafette zwom, bleef op de vlinderslag iets onder haar paar drie weken oude persoonlijke record. Linda Schellekens zwom op de vrije slag weer driekwart tel sneller dan vorige week op de individuele 100 vrij. De dames waren drie seconden sneller dan hun inschrijftijd en dat leverde de achtste plaats op.
Zwembad-algemeen, Zwemmen

Tip de redactie!