Nederland in lockdown, strenge maatregelen vanaf vandaag van kracht

Premier Rutte heeft gisteren in een toespraak strenge maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo zullen alle onderwijsinstellingen vanaf morgen weer online lessen gaan verzorgen en zijn scholen (op enkele uitzonderingen na) gesloten. Veel winkels zullen vanaf morgen gesloten zijn, uitzonderingen worden gemaakt voor o.a. supermarkten, bakkers, slagers en drogisterijen. Ook moeten musea, bioscopen, dierentuinen en zwembaden weer dicht. Ook mensen met contactberoepen zoals schoonheidssalons en kappers zullen hun werkzaamheden tijdelijk moeten staken, voor medische contactberoepen (zoals fysiotherapeuten en tandartsen) heeft het kabinet een uitzondering gemaakt . Verder geeft het kabinet het zeer dringende advies aan mensen om niet meer dan 2 bezoekers per dag te ontvangen, uitzondering wordt er gemaakt voor de kerstdagen, 24, 25 en 26 december, dan mogen er 3 bezoekers per dag ontvangen worden. Ook wordt met klem aan werkgevers gevraagd om mensen daar waar mogelijk thuis te laten werken.

Het oplopend aantal besmettingen van de afgelopen week is reden voor het kabinet om met deze zware maatregelen te komen. Kijk op www.rijksoverheid.nl als je meer informatie wil over alle genomen maatregelen.

Zwembad de Molen Hey

Zwembad de Molen Hey was op 7 december opnieuw geopend, nadat een gedeelte van het personeel in quarantaine ging vanwege een (mogelijke) corona besmetting. Met ingang  van vandaag is het zwembad opnieuw gesloten vanwege de regeringsmaatregelen. De sluiting zal in ieder geval tot 19 januari gaan duren.

Sporthal de Dioscuren 

Ook sporthal de Dioscuren is met onmiddelijke ingang gesloten. Hierdoor kunnen sportverenigingen  die gebruik maken van de sporthal tot 19 januari geen trainingen verzorgen.

Wijkcentrum Bloemenwijk

Ook wijkcentrum Bloemenwijk geeft in een bericht op Facebook aan dat het de deuren voorlopig zal sluiten en de activiteiten zal stopzetten.

’t Vincentje

Kringloopwinkel ’t Vincentje zal ook gesloten zijn miv van vandaag.

Hobbyclub Schijndel

Hobbyclub Schijndel heeft besloten om de schilderlessen te stoppen. Zodra het weer mogelijk is zullen de lessen worden hervat.

Winkels

Het grootste gedeelte van de winkels in het centrum zal met ingang van vandaag gesloten zijn. Als er winkeliers zijn die klanten online gaan laten bestellen en deze bestellingen thuis gaan bezorgen, dan kunt u dat hieronder lezen.

Bloemenwinkel De Binderij

Bloemenwinkels mogen buiten de winkel een verkooppunt hebben. De Binderij zal zal dan ook starten met zo’n buitenverkooppunt, zo laat men op Facebook weten. Men hoopt morgen van start te kunnen gaan.

Kantoorboekhandel Bruna

Boekhandel Bruna wil u graag helpen met de aankoop van uw kerstcadeau’s of andere producten uit de winkel. Indien u iets wil bestellen stuur dan een mailtje naar: brunaschijndel@gmail.com. Uw bestelling zal dan binnen 48 uur thuis worden afgeleverd. Bruna ziet uw bestelling graag tegemoet!

Juwelier en optiek Tausch

De juwelierswinkel van Tausch is miv vandaag gesloten. Wel is het mogelijk om bestellingen aan huis te leveren of op afspraak. Het is ook mogelijk om bestellingen af te halen. Voor vragen kun je bellen (073-5492228) of appen (06-54970307).  Tausch gaat ervoor zorgen dat de etalage vol ligt met mooie producten, dus je kunt af en toe een kijkje gaan nemen. Ook online zullen er regelmatig producten voorbij komen op Facebook- en Instagram pagina van Tausch.

De optiekwinkel van Tausch blijft, conform de regelgeving, open.
Tip de redactie!