Koninklijke Onderscheiding voor Carlo van de Greef

logo Gemeente Meierijstad

Vanavond ontving Carlo de Greef, die afgelopen zaterdag werd benoemd tot prins carnaval van Schorsbos, een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die Carlo al jaren verricht voor de (Schijndelse) gemeenschap.

Hieronder een overzicht van de verdiensten van Carlo van de Greef:

De heer C.J.A. (Carlo) van de Greef (1968) uit Schijndel ontvangt op vrijdag 15 november 2019 een Koninklijke onderscheiding
Overzicht verdiensten:
1998 – heden penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Sinterklaas Schijndel, voorheen de club van Sinterklaas Schijndel. Betrokkene trekt en organiseert mede de jaarlijkse Sinterklaasactiviteiten, bestaande uit o.a. de intocht, huis- en verenigingsbezoeken. Hij maakt deel uit van het communicatieteam dat de mailbox, de website en de sociale media beheert en hij onderhoudt de contacten met de gemeente, de sponsoren en andere instanties. In 2003 initieerde hij de Sinterklaas-internet/televisieserie, waarvan hij sindsdien de tekstschrijver, producent en cameraman is. In februari starten hiervoor de voorbereidingen en de opnames. Daarnaast organiseert hij sinds 2009 jaarlijks het tweedaagse Sinterklaasfeest waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede doelen. Van 2014 tot 2016 was hij de medeorganisator van het Glazen Pietenhuis, waarmee geld werd ingezameld voor goede doelen. Sinds 2017 is hij de medeorganisator van het Sinterklaas scholenproject Meierijstad.

2002 – heden
Mantelzorger, samen met zijn echtgenote heeft hij de zorg voor een familielid.

2007 – 2012
Setdresser en acteur bij de Sinterklaasactiviteiten in Ahoy en de landelijke Sinterklaasserie. In 2011 won hij hiermee de Gouden Pepernoot, een landelijke prijs voor beste Sinterklaasvrijwilliger. In 2012 ontving de heer Van de Greef de gouden Sinterklaas-award voor landelijke vrijwilliger van het jaar.

2010 – 2016
Vrijwilliger bij de lokale omroep TV Schijndel. Betrokkene was actief als cameraman, regisseur, opnameleider, editor en fotograaf.
Tip de redactie!