In Meierijstad gaat het dit jaar borrelen en bruisen van de activiteiten rond het thema Food. Dit in het kader van ‘Brabant Celebrates Food’. Uit diverse dorpen en kernen hebben inwoners, ondernemers en instellingen zich gemeld met ideeën en initiatieven.

Flink uitpakken

“Het activiteiten- en evenementenjaar Brabant Celebrates Food heeft veel los gemaakt in onze gemeente en in onze gemeenschap. Je voelt en proeft dat wij een ondernemende Food gemeente zijn. Daar ben ik blij mee en trots op”, aldus wethouder Jan Goijaarts. “Dankzij al die initiatiefnemers kunnen wij flink uitpakken met ‘Brabant Celebrates Food’. We kunnen onze inwoners en bezoekers een prachtig programma bieden en onze gemeente een heel mooi podium. Wij zijn het kloppend hart van de Agrifood regio. Dat onderstrepen we met ‘Brabant Celebrates Food’.” Gastronomie Brabant Celebrates Food is in het kader van de benoeming van Noord-Brabant tot de Europese Regio van de

Gastronomie.

Brabant Celebrates Food gaat op 1 maart 2018 officieel van start en kent in Meierijstad een vol en breed programma dat eind februari officieel wordt gelanceerd. “Het wordt een fantastisch jaar. Wij hopen dat iedereen in Meierijstad mee gaat doen en mee gaat genieten”, aldus Goijaarts.

Hoogtepunten

Duidelijk is al dat Brabant Celebrates Food in Meierijstad 3 hoogtepunten zal kennen. In de maand maart is de provinciale aftrap en staat het thema verspilling met de Veghelse keukenchef Bob Hutten centraal. Voor het publiek zijn er onder meer open dagen in de verspillingsfabriek en is er een ‘recepten met restjes’ wedstrijd. Begin juli wordt voor het eerst de ‘Food Design Week’ in Meierijstad georganiseerd. Brabant Celebrates Food eindigt met verrassend sterrendiner. Meierijstad heeft overigens de eer dat twee Brabantbrede thema’s uit de gemeente komen. In maart staat het thema verspilling centraal, in mei ‘Eet je Beter’ gelieerd aan Maison van den Boer centraal.

Bijeenkomst

Op woensdagavond 31 januari van 19.30 tot 21.30 uur is er een bijeenkomst over Brabant Celebrates Food. De nadruk ligt op het publieksprogramma. De invulling voor en door de sector (We Are Food) komt ook kort aan de orde. Inwoners, ondernemers en organisaties met initiatieven en/of ideeën en/of belangstellenden zijn van harte welkom. Voor informatie en/of aanmelden: wearefood@meierijstad.nl
Tip de redactie!