4 dagen zwemmen in de herfstvakantie

In 1974 organiseerde zwem- en waterpolovereniging Neptunus ‘58 voor het eerst in Schijndel de Nationale Zwemvierdaagse georganiseerd. Dat betekent dat volgende week alweer de 43e editie van dit zwemfestijn op het programma staat. De zwemvierdaagse werd in haar beginjaren in de zomer in het buitenbad gehouden en daarna ook nog in het instructiebad aan de Steeg. Sinds 1994 kan er tijdens de herfstvakantie gezwommen worden in Zwembad De Molen Hey aan de Avantilaan.

Deze 43e editie zal plaatsvinden van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober. Er kan iedere dag gezwommen worden tussen 17.30 uur en 19.30 uur. Deelnemers tot en met 12 jaar of 40 jaar en ouder zwemmen 250 meter per dag. Dit betekent 10 banen. Alle overige deelnemers zwemmen 500 meter (20 banen) per dag. Na vier keer zwemmen ontvang je een medaille. Je bent vrij in de zwemslag die je wilt zwemmen en je mag net zoveel wisselen als je wilt. Na afloop van het banenzwemmen kan je elke dag nog vrijzwemmen in het recreatiebad tot 19.30 uur. De zwemvierdaagse duurt zoals ieder jaar vijf dagen, zodat je één dag mag missen. Meedoen is mogelijk voor iedereen die kan zwemmen.

Speciaal voor jonge kinderen (vanaf 4 jaar) zonder zwemdiploma, waarvan één of meerdere ouders/verzorgers deelnemen aan de Zwemvierdaagse, wordt er in het instructiebad de Spettervierdaagse georganiseerd. Onder begeleiding kunnen zij zich vermaken in het instructiebad. Op het einde van de Spettervierdaagse ontvangen ze een speciale Spettervierdaagse-medaille. De kosten voor deelname aan de Spettervierdaagse bedragen € 3,70.

Inschrijven

Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij de Molen Hey tijdens de openingsuren van het zwembad of via de website van Neptunus ’58: www.neptunus58.nl. De kosten zijn € 10,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 7,50 en dienen voldaan te worden bij de inlevering van het inschrijfformulier. De inschrijving is geopend vanaf maandag 6 oktober. Voorkom lang wachten op de eerste dag van de zwemvierdaagse en schrijf je vooraf in!

Ronald McDonald Kinderfonds

Tijdens de zwemvierdaagse wordt er weer een sponsoractie gehouden voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds bouwt huizen op loopafstand van een ziekenhuis waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Zo’n Ronald McDonald huis wordt op die manier een ‘thuis ver van huis’, waardoor het gezinsleven zo normaal mogelijk door kan gaan. Vraag kennissen, buren en/of familieleden om te sponsoren, vul de sponsorkaart in en lever deze samen met het sponsorgeld tijdens de Zwemvierdaagse in. Als dank ontvang je een leuke attentie.
Tip de redactie!