In het kader van de opening van het we Are food jaar en de Maand van de Verspilling start vanaf vandaag de recepten-met-restjes wedstrijd. Inwoners van Meierijstad kunnen tot en met 25 maart hun lekkerste en meest originele recepten-met-restjes insturen naar recepten@meierijstad.nl

Een professionele jury met daarin onder meer wethouder Coby van der Pas, chef-kok Bas van Boxtel van Hutten Catering en Bob Hutten van de Verspillingsfabriek beoordeelt de inzendingen. Tijdens een bijeenkomst in de verspillingsfabriek op donderdag 29 maart vanaf 17.30 uur wordt de prijswinnaar van de recepten-met-restjes wedstrijd bekend gemaakt.

Eten, Groenten

Jurylid en wethouder Coby van der Pas: “Wij gooien jaarlijks meer dan 40 kilo per persoon eetbaar voedsel in de kliko. Dat is ontzettend jammer, slecht voor het milieu èn niet goed voor onze portemonnee. De gemeente Meierijstad stimuleert inwoners om bewust en duurzaam om te gaan met voedsel. De recepten-met-restjes wedstrijd vraagt op een positieve manier aandacht voor het tegen gaan van voedselverspilling. Een prachtig initiatief. Ik daag onze inwoners van harte uit om mee te doen.”

De recepten met restjes wedstrijd is in het kader van de maand van de verspilling en het feestjaar Brabant Celebrates Food. Dit jaar staan in Meierijstad tal van activiteiten en evenementen op de rol. Kijk op www.brabantcelebratesfood.com voor meer informatie over het programma.
Tip de redactie!