Marco Kroon veroordeeld tot 100 uur taakstraf

Marco Kroon (49) is vandaag in de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot 100 uur taakstraf. Hij heeft deze straf gekregen wegens misdragingen tijdens de afgelopen carnaval in Den Bosch. De uitgedeelde straf is conform de eis van het OM. Marco Kroon gaat tegen de straf in beroep.

De met de Willemsorde onderscheidde militair werd tijdens carnaval betrapt op wildplassen. Hierna toonde hij volgens het OM een agente zijn geslachtsdeel. Hierop werd Kroon gearresteerd waarbij hij volgens het OM een achterwaartse kopstoot gaf aan een agent. Het tonen van zijn geslachtsdeel en de achterwaartse kopstoot worden door Kroon ontkent. Het wildplassen daarentegen erkent Kroon wel.

Zijn Militaire Willems-Orde hoeft Kroon naar aller waarschijnlijkheid niet in te leveren, die zou pas in gevaar komen bij een straf van een jaar cel of meer. Of Kroon aan kan blijven als militair is door de uitspraak van het OM wel onzekerder geworden.

Volgens advocaat Knoops staat het vonnis buiten de realiteit. De advocaat vindt het opvallen dat er bij het vonnis niets wordt gemeld over de vier deskundigen die Knoops heeft geraadpleegd. Knoop kondigt aan dat ze vandaag nog in hoger beroep gaan.
Tip de redactie!