De Graafschap versterkt zich met Sven Blummel

De Graafschap heeft vleugelspits Sven Blummel uit Schijndel voor 2,5 jaar vastgelegd. De 23-jarige Brabander doorliep een deel van zijn opleiding bij PSV en speelde daarnaast ook bij Jong PSV. Hierna voetbalde hij 2 seizoenen bij FC Den Bosch, waar hij uitgroeide tot een dragende speler en publiekslieveling. Afgelopen seizoen speelde Blummel bij Fremad Amager in Denemarken.

“Met Sven halen wij een gewilde aanvaller binnen die op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is snel, heeft een actie en is doelgericht. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden betaald voetbal in de benen. Wij waren op die posities dun bezet en zijn content met deze versterking”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van de Graafschap.

“Deze kans kwam voorbij en kon ik niet laten schieten. Mooi dat Fremad Amager heeft meegewerkt aan deze overgang. Ik ben content terug te zijn in Nederland en kijk uit naar een volle Vijverberg”, legt Blummel uit op de website van de Graafschap.

Op 2 januari zal Sven met De Graafschap naar Zuid Spanje reizen voor het trainingskamp met de club.

de graafschap sven blummel
(C) John Blummel
Open chat
Tip de redactie!