Laverhof weer open voor bezoek – Het Retraitehuis als eerste

Locatie Het Retraitehuis is de eerste locatie van Laverhof die weer open gaat voor bezoek. Na een lange periode van sluiting vanwege het coronavirus, waarin alleen contact mogelijk was via beeldbellen en zwaaimomenten, kunnen bewoners en familie elkaar weer persoonlijk ontmoeten.

Laverhof is blij dat de locaties weer open kunnen voor bezoek. Belangrijke voorwaarde is dat de locaties vrij zijn van het coronavirus. Ook de andere locaties gaan de komende weken open. Bewoners en familieleden worden hierover direct geïnformeerd. De eerder georganiseerde ‘zwaaimomenten’ gaan intussen ook gewoon door.

Hoe ziet de bezoekersregeling eruit?

Een keer per week mag één vaste bezoeker een bezoek brengen aan een bewoner. Er kan ook gekozen worden voor een wandeling samen in de tuin of rondom de locatie. Gaat de voorkeur uit naar het ‘zwaaimoment’, zoals dat tot nu toe geregeld was, dan kan dat ook.
Bij het organiseren van de bezoekersregeling staat veiligheid voorop. We houden ons hierbij strikt aan de voorwaarden van het RIVM en vragen bewoners en familie zich ook hieraan te houden.
Alle bezoeken vinden op afspraak plaats. Voor bewoners die terminaal zijn, is een speciale bezoekersregeling.

Ervaringen en aangepaste richtlijnen

De bezoekersregeling wordt gefaseerd ingevoerd en uitgebreid. Op basis van de ervaringen en/of op basis van aangepaste landelijke richtlijnen kunnen wijzigingen plaatsvinden. We doen er alles aan om nieuwe besmettingen te voorkomen, maar er blijft een risico aanwezig. Als er nieuwe besmettingen optreden dan moeten we de bezoekersregeling meteen stopzetten.

De eerste bezoeken hebben plaatsgevonden

De eerste bezoeken hebben inmiddels plaatsgevonden. Zo ook de heer Wijdeven (zie foto). Hij was erg blij om weer een wandeling te kunnen maken met zijn vrouw die in Het Retraitehuis in Uden woont. Families vinden het fijn dat ze een keuze hebben tussen een bezoek, een wandeling of een ‘zwaaimoment’. Voor sommigen is het wel even wennen met een mondmasker en handschoenen.

We wensen iedereen fijne bezoekmomenten!
Tip de redactie!