Landjonkersdag Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Zondag 9 juli a.s. zullen de gildeleden weer hun uiterste best doen om de titel van Landjonker, Heerboer of Pachter te bemachtigen. Op dit moment is Ad Kools de huidige Landjonker. Ook zal er gestreden worden voor de Jeu de Boules speld. De wedstrijden die om 12.30 uur beginnen, vinden plaats op hun nieuwe Jeu de Boulesbanen van hun gildeaccomodatie Rooiseheide 10, te Schijndel.

Installatie dhr. Antoon Bijnen.

Voorafgaand aan de wedstrijden vindt er in de H. Servatiuskerk Markt Schijndel, om 10.00 uur een Eucharistieviering plaats. Na deze viering zal de op 2 februari 2017, geboonde gildebroeder Antoon Bijnen, in de kerk geïnstalleerd worden en de sjerp en gildehoed die daar bij horen, worden omgehangen en worden op gezet. De installatie zal worden verricht door de Koning van het Schijndels gilde, Marco Verbakel – Steenbakkers. De finalewedstrijden zullen om 16.30 uur plaats vinden. Nadat de nieuwe Landjonker bekend is, zal de oude Landjonker worden begraven! Vervolgens kan de nieuwe Landjonker worden geïnstalleerd.
Belangstellende zijn zowel tijdens de H. Eucharistieviering, als bij de wedstrijden bij de gildeaccomodatie van harte uitgenodigd. Tevens is er de gelegenheid om de gildeaccomodatie te bezichtigen en een drankje in het Gildehuys of op het buitenterras te nuttigen.

Gilde Sint Catharina en Sint Barbara

 

 
Tip de redactie!