Kunst leeft overal in Schijndel. Niet alleen in de openbare ruimte,– in het Jan Heestershuis, of bij de tentoonstellingen van de KEG in ’t Spectrum. Kunst is in Schijndel ook overal te vinden waar amateurkunstenaars zich met hart en ziel overgeven aan hun artistieke aspiraties.

In 1981 kregen zij voor het eerst de kans hun werk te presenteren in sociaal cultureel centrum De Vink. Dit jaar volgt, op 16 en 17 september, de 36e editie van dit succesvolle evenement voor lokale amateurkunstenaars.  Het aantal inschrijvingen overtrof dit jaar alle voorgaande edities. Meer dan zestig deelnemers telt Kunst in de Vink dit jaar

De succesvolle formule even simpel als doeltreffend. Elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder mag meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De enige beperking is dat er werk wordt ingeleverd dat min of meer past binnen de traditionele onderdelen van de beeldende kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, sculptuur en keramiek.

De afgelopen decennia heeft Kunst in De Vink bij herhaling bewezen dat zowel de kunstenaars als bezoekers zich uitstekend thuis voelen bij het evenement. Van beide zijden is de belangstelling onverminderd groot gebleven .

Kunst in De Vink is een vaste waarde op de Schijndelse evenementenagenda. Bijzonder aan de expositie is vooral ook het contact tussen bezoekers en exposerende kunstenaars waardoor menig bezoeker in een volgend jaar deelnemer is geworden.

De officiële opening is 16 september om 14.00 uur door wethouder van Meijerijstad, Eus Witlox.

Kunst in De Vink is op zaterdag 16 september te zien van 15.00 tot 17.00 uur, op zondag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Sociaal cultureel centrum De Vink is te vinden aan de Hoevenbraaksestraat 28 in Schijndel.

logo de vink schijndel

 
Tip de redactie!