Knappe overwinning van Zephyr mannen

logo-zephyr-SchijndelHet zit de handbalheren van Zephyr even niet mee. Het spel kan stukken beter en ook de resultaten vallen tegen. De laatste drie wedstrijden werden verloren. Vandaag ging het ook niet makkelijk worden. Saturnus uit Bladel, de nummer 3 van de ranglijst, kwam op bezoek en Zephyr miste drie spelers.

Zephyr liet zich niet kennen in de openingsfase. De eerste goal was dan wel voor de tegenstander, maar de thuisploeg kon volgen. Goals van Jorge Carvalho, Bram van de Ven en Dennis van der Eerden zorgden voor een 5-5 stand. Saturnus schakelde een tandje bij en wist een gaatje te slaan, ze liepen uit tot 7-9. Maar Zephyr herpakte zich. Keeper Gert Jan van Zutphen maakte een aantal cruciale reddingen en Zephyr profiteerde in de aanval. Er kwam meer variatie in het spel en dat zorgde voor mooie doelpunten van Sjoerd Bouwmans en Anton van de Laar. Zephyr trok het initiatief naar zich toe en zorgde dat ze met een voorsprong van 13-10 gingen rusten.

Coach Ad Martens hamerde op meer samenwerking en beweging in het spel. Zo moest deze tegenstander zeker te pakken zijn. Anton van de Laar zorgde voor twee goals na rust, maar toen zakte het spel van Zephyr weer in. Saturnus boog een 15-12 achterstand om in een 15-17 voorsprong. Toen kwam de wederopstanding van de thuisploeg. In de dekking lieten ze geen gaten meer vallen en de aanval begon weer te lopen. Jorge Carvalho en Dennis van der Eerden schoten uit hun hoeken raak en Hannes van de Ven wist drie keer te scoren vanaf de cirkel. Ook Pieter Smits kwam een paar keer mooi uit en zorgde voor een 22-19 voorsprong. De wedstrijd was nog niet voorbij, en Zephyr verslapte niet. Gert Jan van Zutphen pakte een paar belangrijke ballen en Sjoerd Bouwmans en Hannes van de Ven wisten te profiteren. Zephyr liep nog verder uit. In de slotfase kon Jorge Carvalho het publiek nog trakteren op een prachtig lobje. Zephyr sloot de wedstrijd winnend af met 29-24. Een heerlijke overwinning, tot stand gekomen door goed spel. Dit had de ploeg even nodig.

Doelpunten: Hannes van de Ven (7), Jorge Carvalho (5), Anton van de Laar (5), Bram van de Ven (3), Sjoerd Bouwmans (3), Pieter Smits (3), Dennis van der Eerden (2), Geert van den Oetelaar (1).
Tip de redactie!