KEG expositie met werk van Paul Isphording en Geoffrey Salmon verlengd

logo KEG SchijndelDe Keg expositie met werken van Paul Isphording en Geoffrey Salmon is verlengd tot en met vrijdag 8 mei. De expositie met schilderijen en objecten geeft een heel bijzondere interpretatie , van beide kunstenaars ,op het landschap. De tentoonstelling te zien tijdens de openingsuren van CC. ’t Spectrum in Schijndel.

Paul Isphording

“Ik ga altijd uit van iets wat ik heb waargenomen in het landschap, een herinnering waar ik mee aan de slag ga. Maar tegelijkertijd wil ik niet alleen de sfeer van het landschap verbeelden maar ook een sterk abstract schilderij neerzetten”, aldus de kunstenaar. Een van de schilderijen is geïnspireerd door het werk van Hans van Hoek, dat Paul in zijn jongere jaren in het Van Abbe- museum zag hangen. Het waren schilderijen over de Peel; diepe, donkere, bewerkte schilderijen met zwarte waters en donkere boompartijen. De indruk van toen, de bewondering voor de schilder en de Peel, wordt door Paul op zijn heel eigen wijze vertaalt. Door de manier waarop Paul schildert , beleef je niet alleen het landschap maar zijn het ook abstracte structuren op het doek geworden. Hierdoor ontstaat een spanningsveld . Het werk van Paul is bevlogen en verrassend. Het is aan de toeschouwer om te interpreteren wat er geschilderd is en de landschapsbeleving te ervaren.

Geoffrey Salmon

“It is what it is” zegt de uit Cornwall afkomstige Eindhovense kunstenaar Geoffrey Salmon over zijn werk.

Met eenvoudige houten constructies bouwt hij zijn werk. Drie dimensionale objecten met gedempte kleuren en een korrelig oppervlak alsof ze bedekt zijn met stof. Het zouden gebouwen kunnen zijn waarvan we alleen de contouren zien.Het werk gaat over commerciële landschappen en het al dan niet bewaren er van.

Door de tijd kunnen eeuwenoude landschappen en steden veranderen in uniforme blokken. Wat niet meer bruikbaar is verdwijnt letterlijk en na verloop van tijd ook uit ons geheugen. Geoffrey heeft dit weten te vertalen in een soort kijkkasten waarbij de toeschouwer zijn fantasie de vrije loop kan geven.
Tip de redactie!