Juul Schellekens naar Brabantse Kampioenschappen zwemmen – Ereplaatsen Schijndelse zwemmers

Zondag 4 november hebben vier Schijndelse zwemmers van SWNZ meegedaan aan wedstrijden, en met succes. In Veldhoven zwom de elfjarige Juul Schellekens op de 50 vrij binnen de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen van later deze maand. Het is de eerste keer dat deze jonge zwemster mag deelnemen aan deze provinciale titelstrijd. Ze kwalificeerde zich dankzij een verbetering van haar persoonlijke record met 1.25 seconde en daarmee was ze in Veldhoven de snelste van haar leeftijd. Later won ze ook nog de 50 school en eindigde ze als derde op de 100 rug. Op die laatste afstand was ze een seconde sneller dan ooit. De veertienjarige Rens Hoogenboom verbeterde zich op de 50 vlinder met maar liefst zeven tellen en werd daarmee zevende. Op de 100 school eindigde hij als vierde. Daarnaast kwamen er nog twaalf zwemmers van SWNZ in actie, waarvan er zich vijf wisten te plaatsen voor de finales. Tasnim Bezbiz en Jesse Hoksbergen wonnen de finales 100 wissel. Britt Bakers werd tweede en Kim de Laat zesde. Guy Huijsmans won de finale 100 rug. In totaal zwommen de leden van SWNZ 21 persoonlijke records.

Diezelfde dag hebben Sandra Schellekens en Rob van de Ven deelgenomen aan de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel voor masters, in Roermond. Beterde Rob verbeterde zijn persoonlijke records op de 25 rug (0.6 seconde) en 25 school (1 seconde). Hij eindigde op de vierde en tweede plaats bij de heren 45+. Daarnaast was er een vierde plaats op de 100 wissel. Sandra won de 200 vrij bij de dames 30+ en werd tweede op de 25 rug, 25 school en 50 vrij.