Jubilarissen gehuldigd bij psv Jan van Amstel 4 generaties Santegoeds samen 128 jaar lid

Logo_PSV_jan van amstel

  • Jan Santegoeds (91) lid sinds 01-01-1967
  • Addie Santegoeds (63) lid sinds 01-11-1967
  • Mariëlle van Lent-Santegoeds (38) lid sinds 18-05-1992
  • Floor van Lent (8) lid sinds 02-11-2014

Dit jaar vieren maarliefst 3 generaties binnen éénzelfde familie hun jubileum bij PSV Jan van Amstel.

Jan Santegoeds (91) is lid sinds 01-01-1967. Hij viert dit jaar zijn 50 jarig jubileum bij onze vereniging en komt nog met regelmaat kijken bij trainingsavonden en wedstrijden.

Jan is al sinds kleine jongen met het ‘paardenvirus’ besmet geraakt. Zijn vader was altijd bezig met zijn werkpaarden waarop bij Jan het rijden begonnen is.

Jan was één van de eerste leden die de vereniging telde en heeft de vereniging mede vorm gegeven. Hij is ook vele jaren in het bestuur actief geweest als voorzitter, penningmeester en algemeen bestuurslid.

Zijn zoon Addie Santegoeds (63) is dit jaar eveneens al 50 jaar lid en zeer actief binnen onze club als spring-instructeur en met alle voorkomende hand- en spandiensten die erbij komen kijken. Addie was 12 jaar oud toen hij lid werd en is vanaf die tijd altijd actief geweest in de springsport.

Hij heeft zich jarenlang ingezet als voorzitter, penningmeester en bestuurslid van de vereniging en was ook één van de drijvende krachten achter de fusie tussen de Rijvereniging Jan van Amstel en Ponyclub de Trouwe Vriendjes.

De dochter van Addie, Mariëlle van Lent-Santegoeds (38) is lid geworden in mei 1992 en viert dit jaar haar 25-jarig lidmaatschap.

Zij heeft ook altijd actief wedstrijden gereden, en berijdt nog regelmatig het paard van haar vader.

Mariëlle begeleidt nu ook haar dochter die, hoe kan het ook anders, eveneens met het bekende ‘paardenvirus’ besmet is geraakt en zet zich graag in bij verschillende activiteiten die de vereniging organiseert.

Sinds 2014 hebben we dan ook de jongste telg Floor (8), dochter van Mariëlle, op de ledenlijst bij mogen zetten en is de familie Santegoeds op dit moment met maarliefst 4 generaties vertegenwoordigd binnen de vereniging.

Een simpel rekensommetje geeft aan dat zij samen 128 jaar trouw lid zijn.

Dit is een hele bijzondere gebeurtenis waar wij als PSV Jan van Amstel erg trots op zijn.

Wij willen hen dan ook van harte feliciteren met dit prachtig tripple-jubileum en het unieke feit met vier generaties op een ledenlijst te staan.

Naast deze drie jubilarissen hadden we dit jaar nog twee jubilarissen te huldigen tijdens onze algemene ledenvergadering.

Mandy van den Oetelaar en Wendy van de Logt-van Boxtel.

Mandy is dit jaar 12 ½ jaar lid bij de vereniging en Wendy staat dit jaar alweer 25 jaar op de ledenlijst. Beide dames zijn actief in de dressuursport. Mandy is nog regelmatig op wedstrijden te zien met haar friese paard Oepke en Wendy brengt haar paard Giacomo B fanatiek uit in deze wedstrijd-dressuursport.

Ook hen willen wij van harte feliciteren met dit jubileum.
Tip de redactie!