Afgelopen weekend waren de zwemmers van SWNZ zowel in de jongste als in de oudste categorie actief bij wedstrijden.

In Zwolle kwam Rob van de Ven in actie bij de Open Nederlandse Master Kampioenschappen. Rob zwom in de categorie 45-49 jaar en eindigde als zevende op de 50 school, twaalfde op de 100 school en 24e op de 50 vrij.

Zondagmiddag kwamen de jongste zwemmers in actie bij de Swimkick-Minioren wedstrijd in Best. Voor een aantal was het de allereerste officiële wedstrijd. De Swimkick is voor de beginnende wedstrijdzwemmers en het Minioren-gedeelte is voor de wat meer ervaren jonge zwemmers.

Bij de Swimkick was er in de categorie 2010-2012 goud voor Jaap de Koning op de 50 rug en 50 school. Fedde van der Heijden won zilver op de 25 school en brons op de 25 rug. Pim Hamers en Luc Groenendaal zwommen hun allereerste wedstrijd. Pim werd vijfde op zowel de 25 rug als de 25 school en Luc werd zesde. Tessa Groenendaal zwom tweemaal naar de zesde plaats en verbeterde haar persoonlijke records met vele seconden. Bij de iets oudere zwemmers was er zilver voor Daan Ewald op de 50 rug. Hij werd achtste op de 100 school. Vijf meiden die al langer aan wedstrijdzwemmen doen, zwommen langere en zwaardere nummers. Maud Leijten won zilver op de 50 vrij en 100 rug bij de minioren 2 en 3. Bij de minioren 4 won Ila van Os goud op de 50 vlinder en zilver op de 100 school. Op die laatste afstand was er brons voor Iris Maas. Kenza Bakkali won zilver op zowel de 400 vrij als de 100 school en Ismae Verboord ging op diezelfde afstanden naar huis met brons. Op de estafette 4 x 25 wissel werden Pim, Tessa, Ismae en Jaap derde.