Jelle van Nistelrooij geslaagd voor 1e Dan Taekwon-Do

Dit Dan-examen stond al een tijdje gepland, nu de sportscholen gesloten zijn kwam er mede dankzij zin ouders een unieke oplossing. In de tuin werd een tent gebouwd en daar is het Dan-examen afgenomen.

Diverse onderdelen kwamen aanbod, tijdens een pittig 3 uur durend praktijk examen, ook heeft Jelle eerder diverse opdrachten met succes afgerond, zo was er een online technisch examen, een theorie examen van 100 vragen, een lesvoorbereiding en heeft hij tevens een online les gegeven aan onze leden.

Het examen bevatte diverse Tul een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander. In een vast patroon dienen de deelnemers hun Tul te laten zien waarbij gelet wordt op bijvoorbeeld,  balans, kracht, ritme, ademhaling, techniek enz. Iedere Tul bevat verschillende oefenvormen. Daarna kwam de stapsparring aan bod, hierbij wordt er in diversen stappen aangevallen met diversen hand en voettechnieken waar men zich moet tegen verdedigen, ook hierin zijn diversen vormen welke afgestemd zijn op het niveau van de examenkandidaat. Fijn dat Thije, de broer van Jelle en oud lid hier bij kon helpen.

Ook de zelfverdediging ontbrak niet, diverse  en moest er flink gewerkt worden om zich te kunnen verdedigen.

Ook dienden er diversen hand en voettechnieken uitgevoerd te worden tegen een boks paal die speciaal voor deze gelegenheid was geregeld en ook op diversen trapkussens, met verschillende variatie en kundigheid dienen deze technieken uitgevoerd te worden.

Het examen werd afgesloten met diversen breektechnieken. Deze breektechnieken zijn de ultieme test of de techniek goed wordt beheerst, er waren verschillende uitdagende breektechnieken die Jelle diende uit te voeren.

Het was een spannende, en bijzondere examen dag, die we zeker niet snel zullen vergeten.

Bij deze nogmaals gefeliciteerd voor deze bijzondere prestatie!

Meer info over Taekwon-Do op www.chongdokwan.com
Tip de redactie!