Chong Do Kwan Schijndel start met nieuwe zaterdaggroep voor de jeugd

Chong Do Kwan Schijndel start weer met de Taekwon-Do kids op zaterdagochtend.

Wat zijn Taekwon-Do kids?

Het Taekwon-Do Kids ontwikkelingsprogramma is een uniek Taekwon-Do programma voor de jeugd! Naast de vaardigheden van het Taekwon-Do is er in de lessen veel tijd voor het aanleren van sociale vaardigheden. Het Taekwon-Do Kids development program is er vooral voor bedoelt om uw kind voor te bereiden op hun toekomst! Een boek met leuke opdrachten en oefeningen ondersteunt de trainingen.

Wat leren ze?

Taekwon-Do vaardigheden.Taekwon-Do bezit diversen oefeningen waarbij, souplesse, kracht, balans, beheersing, concentratie, geheugentraining enz aan bod komen.

Sociale vaardigheden

Hierbij kunt denken aan: Zelfstandig zijn, Organiseren/sorteren/ordenen, De tijd, Tijd Plannen/Voorbereiden, Samenwerken, Leiding geven/Zelfvertrouwen, Opdrachten opvolgen, Verantwoordelijk zijn, Geheugen training, Belangrijke informatie onthouden (Voor bijvoorbeeld noodgevallen). Andere vaardigheden die als een rode draad door de lessen lopen zijn: Empathie, Inlevingsvermogen,Vertrouwen, Respect, Hygiëne, Gezond Eten. Normen en waarden, Vriendelijkheid, Eerlijkheid, Doorzettingsvermogen, Zelfbeheersing.

Omgaan met gevaar

Er wordt verdeeld over het programma thema’s behandeld in combinatie met een leuk werkboek: Er worden thema’s in dit boek behandeld waaronder: Omgaan met vreemden, Wat te doen tegen pesten, Wat te doen bij gevaar.

Interesse?

Kom dan naar sporthal de dioscuren (ingang van de handboogzaal) op zaterdagochtend. De is van 10 tot 11 uur. En geschikt voor kinderen van ongeveer 5 t/m 9 jaar.

Meer info www.chongdokwan.com

Chong Do Kwan
Foto: Chong Do Kwan
Tip de redactie!