Internationaal programma met muziek, theater en kunst op gratis 26e editie 1 Ander Festival Schijndel

Op zaterdagavond 15 en zondag 16 juni vindt in het Kloosterpark in Schijndel de 26e editie plaats van het 1 Ander Festival. Nieuw is dat beide dagen nu gratis te bezoeken zijn. Ook dit jaar is het programma breed, internationaal, muzikaal en feestelijk. Met muziek, theater, kunstprojecten, een kinderplein, foodtrucks en een feelgood markt.

De zaterdagavond staat voor het eerst volledig in het teken van de Latin muziek. Deze Latin Night van 1 Ander Festival wordt op zaterdagavond om 20.00 uur geopend met een openbare Latin dansworkshop in samenwerking met Phoenix Cultuur, verzorgd door Eddy Takaria. Vervolgens zal het negenkoppige gezelschap Acción con Clave een programma verzorgen met Cubaanse salsa, son, cha cha cha en bolero. Echter ook Merengue, Bachata, en Timba staan op het repertoire. La Sra. Tomasa is het hoofdgerecht op deze zaterdag en mengt op aanstekelijke wijze salsa en Cubaanse timba met rumba catalana en met een laag drum ‘n’ bass en dubstep.  Latin DJ Reinaldo Gerardo zal tussen de live bands door ervoor zorgen dat er tot 1.00 uur in de nacht volop gedanst kan worden.

1-Ander-Festival-2019

Op de zondag komen, zoals gebruikelijk, muzikale stromingen van alle windstreken samen. Koninklijke Harmonie St Cecilia gaat de middag om 14.00 uur op grootse wijze openen. Tommy Tornado & The Clerks spelen oldskool Reggae met de saxofoon in de hoofdrol. Nusodia presenteert zeer dansbare West-Afrikaanse muziek met tal van traditionele instrumenten. Het elfkoppige gezelschap Café con Leche uit Gent brengt een unieke mix van funky reggae, cumbia, balkan, ska en chanson.  Mr. Weazley mixt reggae en rap met Afrobeat.  Het duo Barn & Belle komt met close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Babylon Trio speelt opzwepende Irakese feestmuziek.  Het Veghelse Broadway Brass krijgt het voor elkaar om dance, house, hip-hop en pop in één mash-up te gooien en te vertalen naar vier trompetten, twee trombones, een tenorsaxofoon, een baritonsaxofoon, een sousafoon en een drumstel. 1 Ander Festival wordt afgesloten door het internationale gezelschap Mariachi Reloaded uit Antwerpen. Deze groep brengt op een aanstekelijke en feestelijke wijze een complete herinterpretatie van het mariachi-genre.

Naast alle muziek is er op de zondag volop theater, kunst, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, foodtrucks en een feelgood markt. Het internationaal vermaarde gezelschap Close-Act komt met visueel spektakeltheater. Kinderen kunnen aan allerlei creatieve workshops deelnemen of speciale voorstellingen bijwonen. Op zaterdagavond gaan de poorten open om 19.00 uur en op de zondag om 13.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook alles te vinden over het programma.

Bekijk hier nogmaals de foto’s van het festival in 2018 om een sfeerbeeld te krijgen van dit mooie evenement in Schijndel:

Album 1 – 1 Ander Festival 2018

Album 2 – 1 Ander Festival 2018