Inloopconcert Sint Servatiuskerk met organist Bert Augustus

Inloopconcert Sint Servatiuskerk Organist Bert AugustusOp zaterdag 6 juli zal er weer een inloopconcert zijn in de Heilige Servatiuskerk te Schijndel. Deze middag zal Bert Augustus het orgel gaan bespelen. Van 13:15 tot 13:45 zal dit concert duren. De entree voor het concert is gratis.

Wie is Bert Augustus?

Bert Augustus werkt sinds 1989 als campanoloog bij klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts te Asten en sinds enkele jaren ook bij het Museum Klok & Peel aldaar. Hij studeerde natuurkunde (HTS Eindhoven), orgel (Brabants Conservatorium) en beiaard (Nederlandse Beiaardschool). Hij was organist aan de Brigidakerk in Geldrop, de Willibrorduskerk in Berkel-Enschot en de Thomaskerk te Eindhoven. Als beiaardier was hij verbonden aan het Oude Willibrorduskerkje in Waalre en als assistent beiaardier aan de Philipsbeiaard (Catharinakerk) in Eindhoven. Sinds voorjaar 2002 is Bert Augustus naast zijn werk in Asten als vaste bespeler verbonden aan het in 2001 gerestaureerde Smits (I) orgel (1839) in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode. Van 1994 tot aan de restauratie in 2004 was hij betrokken bij de voorbereiding van de restauratie van het Vollebregt-Smitsorgel in de Brigidakerk in Geldrop. Sinds 2011 is hij beheerder van het in dat jaar gerestaureerde Smits (I) orgel (1838) in de Willibrorduskerk in Deurne.

Wat wordt er deze middag gespeeld?

Aanstaande zaterdag zal Bert Augustus het Smitsorgel in de Heilige Servatiuskerk te Schijndel bespelen. Op het programma staan werken van Mozart, Schumann, Bruhns, J.S. Bach en C.Ph.E. Bach.

Loop gerust even binnen bij het inloopconcert.

Iedereen is vrij om te komen en te gaan wanneer hij/zij dat wil. Er staan gemakkelijke stoelen klaar voor de bezoekers die wat langer, of het hele concert willen luisteren. Maar je mag ook door de kerk lopen en het fraaie interieur van de kerk van alle kanten bekijken. Het enige wat er gevraagd wordt is om niet te praten tijdens een inloopconcert.

De serie inloopconcerten – die om de twee weken plaats vinden – is een initiatief van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk. De gedachte hierachter is: een laagdrempelig, kort en gratis concert tijdens de weekmarkt, in de hoop meer mensen enthousiast te krijgen voor het monumentale Smitsorgel in de Heilige Servatiuskerk aan de Markt te Schijndel.




Tip de redactie!