logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Het Steunpunt brengt hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom is men steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

Ditmaal worden enkele vacatures van Stichting Humanitas voor u uitgelicht.

Opvoedkundige ondersteuning voor gezinnen. (vacaturenummer 22320)

Humanitas is op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning bieden bij de opvoeding. Een luisterend oor, samen koffie drinken, praten over het gezinsleven, met de kinderen spelen, praktische hulp/ tips, uitstapjes maken zijn voorbeelden van taken die hierbij komen kijken. Het is fijn als je zelf ervaring hebt met het opvoeden van kinderen. Aandacht en een positieve levenshouding zijn heel belangrijk, begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijker dan diploma’s. Humanitas biedt een voorbereidende cursus en begeleiding door Home-Start coördinator.
Werktijden zijn in overleg.

Administratieve ondersteuning aan jongeren (vacaturenummer 22330)

Uitkomen voor financiële problemen is moeilijk. Ook in de wereld van de jongeren is deze problematiek veel aan de orde. Stichting Humanitas kan dankzij een groep vrijwilligers ondersteuning bieden. Om de doelgroep nóg beter van dienst te kunnen zijn, blijven zij op zoek naar vrijwilligers. Affiniteit met jongeren is gewenst, ervaring met administratie en wegwijs zijn in de wereld van financiën een pré. Stichting Humanitas biedt de vrijwilliger een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de betreffende coördinator. Werktijden zijn in overleg en beslaan maximaal 3 uur per week.

Ondersteuning van (jong)volwassenen in detentie (vacaturenummer 22617)

Als vrijwilliger ondersteun je bij re-integratie en/of contact tussen de gedetineerde ouder en kind(eren). Als (ex-)gedetineerde komt er veel op je af. Humanitas “Een Nieuwe Start” helpt re-integreren. Vrijwilligers begeleiden bij het zoeken naar een woning, werk en bij het leggen van sociale contacten, zoeken mee naar een dagbesteding, of gaan met je mee naar instanties. Daarnaast is er een mogelijkheid tot vrijwilligerswerk binnen dit thema Gezin In Balans helpt de vrijwilliger tijdens en na detentie bij de zorg om het gezin en de band met de kinderen. Gevangenschap is ingrijpend voor het hele gezin. Een vrijwilliger helpt daarmee om te gaan en begeleidt ook nog na detentie als de wens daar is. Stichting Humanitas biedt de vrijwilliger een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de betreffende coördinator. Werktijden zijn in overleg en beslaan maximaal 3 uur per week.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Op de website van Welzijn de Meierij (www.welzijndemeierij.nl) kunt  u meer informatie vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.
Spectrum Schijndel