Het Steunpunt Vrijwilligerswerk op zoek naar vacatures Maatschappelijke Stage

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers & vacatures voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Tevens is het Steunpunt betrokken bij matching van Maatschappelijk Stagiaires met lokale vrijwilligersorganisaties. Maatschappelijke Stages zijn bedoeld voor leerlingen van het middelbaar onderwijs waar zij 25-30 uur bijdragen aan allerhande uiteenlopende vrijwillige activiteiten.

Mogelijk heeft u helpende handen nodig of vindt u het hartstikke leuk om uw vrijwilligersteam te versterken met jongeren. Denk dan eens over het bieden van een plek voor één of meerdere maatschappelijke stagiaires. Zo kunnen zij snuffelen aan allerhande vrijwillige klussen. Dit mag van alles zijn: meehelpen op de kinderboerderij, activiteiten begeleiden bij een scouting of stunt- en vliegwerk bij de uitvoeringen van een theatergezelschap bijvoorbeeld. Belangrijk is dat zij vrijwilligerswerk uitvoeren bij een maatschappelijke organisatie. Dit betekent dat zij geen stage mogen lopen bij een bedrijf met winstoogmerk zoals een kapper, een autobedrijf of een commerciële kinderopvang bijvoorbeeld.

De maatschappelijk stage-makelaar is voor het komende schooljaar 2019-2020 wederom op zoek naar een gevarieerd aanbod voor leerlingen van het middelbaar onderwijs waar jongeren uit zowel Sint-Oedenrode als Schijndel dagelijks les volgen. Dat een medewerker van Steunpunt Vrijwilligerswerk dit onder haar vleugels heeft is géén toeval: vrijwilligersorganisaties blijven veelal steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers en hoopt ook op deze wijze deze organisaties in hun behoefte te voorzien.

Bent u in voor deze leuke uitdaging? Neem dan eens een kijkje op www.job-sjop.nl. Onze vacaturebank speciaal bedoeld voor deze vorm van vrijwilligerswerk. Hier kunt u uw account aanmaken en direct uw aangeboden vacatures kenbaar maken. Uiteraard mag u altijd een beroep doen op de makelaar wanneer u ondersteuning nodig heeft bij het plaatsen van de vacature. Ook bij het begeleiden van deze vrijwilligers ondersteunt zij u graag.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Maatschappelijk Stagemakelaar Monique Ziv anovic-Stegenga van Welzijn De Meierij, of neem een kijkje op job-sjop.nl
U kunt bellen naar (073 – 5441400) of mailen (m.stegenga@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle vacatures en activiteiten van Steunpunt Vrijwilligerswerk (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!