De kerst komt steeds dichter bij en er kan nog volop geknutseld worden voor de feestdagen. Of de laatste kerstmarkten bezocht worden om het huis verder te versieren.

Op vrijdag avond kun je voor een gezellige kerstmarkt terecht bij de voormalige basisschool de Vossenberg voor de jaarlijkse kerstmarkt. De jeugd kan bij de Soos Cosy Up gaan tafeltennissen. In de kantine van RKSV Schijndel staat de grote finale avond van het Keezen op het programma. In de Triangelbar zal er voor het goede doel gedart worden. Vanaf 20:00 uur zal er 24 uur aan een stuk voor het goede doel met pijltjes gegooid worden. Bij café de Hopbel zal de 2e avond met bandjes van Pop&Co zijn. Beginnende bandjes zullen zich hier laten horen aan het publiek.

Zaterdag 21 december zal op de schaatsbaan van het Winterpark weer een ijshockeytoernooi gehouden worden. ’s Middags kan er bij het winterpark geknutseld worden door de kinderen. In ’t Spectrum is er deze middag de opening van de nieuwe expositie. Deze expositie van KEG ‘Op schaal’ zal tot en met 31 januari te zien zijn. Bij wijk het Plein zal bij het dierenpark een grote kerststal zijn van 17:00 tot 19:00. Deze avond zal de maandelijkse Gouwe Ouwe avond weer zijn bij Café ’t Zuid. Ivo van Rossum en DJ Wim zullen weer de beste gouwe ouwe laten horen. Bij de Triangelbar zal Francis van de Vorle een optreden komen verzorgen met Nederlands en Engelstalige nummers. In Grand Café de Hopbel zal de jaarlijkse Christmas tribute zijn met diverse coverbands.

Deze zondag kunnen de kleinsten kerst knutselen bij SCC de Vink en een ritje maken in de arrenslee. De kerstman zal deze ochtend ook een bezoekje brengen. Bij het Winterpark kunnen de kinderen gratis schaatsles krijgen. Er zullen deze dag ook 2 kerstconcerten zijn. Bij St Barbera zullen gemengd Koor Vita Nuova samen met koor Polyhymnia een optreden verzorgen. In het centrum zal in de Sint Servatiuskerk aan de Markt het kerstconcert ‘Op weg naar het licht’ gehouden worden. In het centrum zal het ook koopzondag zijn om zo de laatste kerst inkopen te kunnen doen. Om 14:11 zal prins Carlo d’n Urste het ijs van het winterpark betreden om daar enkele rondjes te gaan schaatsen. Bij Wijnbar de Buren zal Acoustelicious op komen treden.

Wij wensen iedereen veel plezier dit weekend in Schijndel. Mis je een evenement? Dan kun je dit doorgeven via info@schijndel-online.nl of 06-82255837. Ook leuke foto’s en video’s zijn van harte welkom! Wij nemen deze graag op in ons weekoverzicht “Dit was het weekend met Schijndel-Online.nl” waarbij wij iedere week terugblikken op het weekend via ons YouTube kanaal.
Tip de redactie!